Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niže otplatne kvote dužnicima

Lalovac poručio bankarima: Prestanite sudjelovati u izbornoj kampanji, primjenjujte hrvatske zakone

Boris Lalovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
03.11.2015.
u 14:46

Ministar financija je najavio da će Vlada predvođena SDP-om u idućem mandatu donijeti još jedan zakon koji se tiče i svih građana koji su zaduženi za stanove u kojima žive, a više ne mogu otplaćivati kredit.

Ministar financija Boris Lalovac, ujedno i špic kandidat SDP-a u 6. izbornoj jedinici, poručio je danas bankarima da "prestanu više sudjelovati u izbornoj kampanji", da građanima koji su zaduženi u francima napokon dostave listiće s novim, nižim otplatnim kvotama i nižim rata kredita i da primjenjuju hrvatske zakone.

"Ne vidim da se građani javljaju da od banaka dobivaju listiće sa novim izračunima konvertiranih iz franka u euro, ali istodobno banke u svojim poslovnim knjigama su već objavile rezervacije, jedna od 1,7 milijardi kuna, a druga od milijardu kuna. To znači da omni manipuliraju javnošću jer su već u svojim knjigama proveli te minuse, a to pak znači da u ladicama već imaju nove obračune kredita i zato ih pozivam da ih predaju građanima što prije. Zašto građani još nisu dobili listiće? Vjerujem zato što banke čekaju ishod izbora i špekuliraju kako bi to moglo utjecati na sam izbor. Moja poruka je da primjenjuju hrvatske zakone", rekao je Lalovac.

Ministar financija je najavio da će Vlada predvođena SDP-om u idućem mandatu donijeti još jedan zakon koji se tiče i svih građana koji su zaduženi za stanove u kojima žive, a više ne mogu otplaćivati kredit. Ukratko, Lalovac obećava da će takvim građanima zakonom omogućiti da te stanove vrate bankama i da nakon toga prema banci više nemaju nikakve obveze.

"Ponudit ćemo to rješenje građanima jer ne mogu banke držati građane u vječnom ropstvu , obećao je Lalovac.

>>Lalovac najavio rast BDP-a minimalno 2 posto: Mi ostvarujemo ono što govorimo. Mi ne dajemo lažna obećanja

Komentara 14

BU
Bulaba
14:51 03.11.2015.

A ti prestani dizati kredite i zaduživati nas do besvijesti. Već si u svom mandatu natukao 100 milijardi kuna duga i s njim nisi napravio ništa, BDP nam je manji za 3%, izvoz za 10%, industrijska proizvodnja za 5%, a broj zaposlenih za 11% nego prije 4 godina. Diži kredite svom ćaletu Obradu, a ne nama.

RI
Rizlman
15:12 03.11.2015.

Što hoće ovaj okorjeli bankar Lalovac?

DE
dernek
17:34 03.11.2015.

Nemoj ministre tako ostro jer od ponedeljka ces opet traziti posao u nekoj od tih banaka ako nisi stogod od onih milijardi Koje si zaduzio svrno nesto i za sebe i ekipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije