Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPISAN NATJEČAJ

Kutinski gradonačelnik smjenjuje zviždačicu: 'Ako prijaviš kriminal, politika ti oduzme egzistenciju'

Kutinski gradonačelnik Babić na konferenciji o aferi političkog zapošljavanja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
14.09.2021.
u 11:41

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) sada je odlučio maknuti Cvrtilu s mjesta direktorice, a što je i najavio na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji.

Grad Kutina je, temeljem zaključka gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, raspisao u ponedjeljak javni natječaj za odabir novog direktora trgovačkog društva Eko Moslavina, započevši tako postupak smjene Adrijane Cvrtile, dosadašnje direktorice koja je proteklih dana i tjedana izašla u javnost s optužbama na zapošljavanje stranačkih kadrova HDZ-a i HSLS-a i rodbine u toj tvrtki.

Cvrtila je snimila niz razgovora s čelnikom HSLS-a u Kutini i predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem te gradonačelnikom Zlatkom Babićem (HDZ) u kojima se sugerira i govori o tome koga treba zaposliti i ostaviti raditi u ovoj komunalnoj tvrtki kojoj je Cvrtila direktorica.

Cvrtila je snimke odnijela USKOK-u , a zatim izišla sa svime u medije, a  što je do sada rezultiralo ostavkama na sve stranačke funkcije u HSLS-u Davora Kljakića te i raspuštanjem gradskog i županijskog ogranka HSLS-a u Kutini. HDZ i HSLS glavni su koalicijski partneri u Kutini, a i sama Cvrtila članica je HSLS-a u kojem je prije nekoliko mjeseci izbio veliki unutarstranački sukob u gradskoj organizaciji.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) sada je odlučio maknuti Cvrtilu s mjesta direktorice, a što je i najavio na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji istaknuvši da je Cvrtili u srpnju u Gradskom vijeću odbijeno izvješće o radu te da za sve što Cvrtila radi u javnosti zapravo ima osvetnički motiv.

Za Cvrtilu nema dileme – ova smjena osvetničkog je karaktera.

„To je jasno. Na ovo su se odlučili nakon što sam izašla s koruptivnim radnjama gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća. To se vidi iz toga što ni za jedan od preostala tri trgovačka društva u vlasništvu Kutine nije raspisan natječaj za člana uprave – direktora“, rekla je Adrijana Cvrtila sugeriravši kako bi bilo bolje da je raspisan natječaj za gradonačelničko radno mjesto u Kutini „koje je opterećeno kriminalom nego za moje radno mjesto za koje nije bilo ni jedne nepravilnosti u radu, što se vidi iz nalaza i mišljenja državne revizije“.

„ Ako prijaviš kriminal, politika ti oduzme egzistenciju – rekla je Cvrtila ponovivši kako je Eko Moslavina u prošloj godini poslovala stabilno i bez gubitaka.

Inače, DORH i USKOK potvrdili su kako provode izvide u vezi sa zapošljavanjem u Eko Moslavini, dok je  odluka o stranačkoj sudbini gradonačelnika Zlatka Babića u rukama predsjednika županijske organizacije HDZ-a Ivana Celjaka.

“Što se tiče županijske organizacije kojoj sam na čelu, gospodin Babić nije član Predsjedništva Županijskog odbora, nije predsjednik ni Gradske organizacije u Kutini. Po pitanju Kutine, pratit ćemo razvoj događaja. Kada se utvrde sve činjenice, ovisno o rezultatu utvrđenih činjenica, postupit ćemo sukladno Statutu i ostalim propisima HDZ-a. Nećemo prejudicirati ničiju odgovornost. Ali isto tako, vrlo oštro osuđujemo zloporabu položaja i korupciju te ako se utvrdi odgovornost člana HDZ-a, bit će sankcioniran na odgovarajući način”, napisao je u priopćenju Celjak.

Iz Grada Kutine ne žele komentirati raspisivanje natječaja za direktora.

Komentara 58

CJ
cjepljeni
12:01 14.09.2021.

Svi tajno snimaju jedni druge, nitko nikom ne vjeruje ... jer svi imaju putra na glavi. U jadno drustvo smo se pretvorili! FUJ!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:46 14.09.2021.

Postajemo Sjeverna Koreja ili Srbija, kazi nesto i zavrsit ces u drobilici za pastete

KR
Krud
11:55 14.09.2021.

Ipak je najviše najpokvarenijih kadrova iz SKH završilo u HDZ-u. Okrenuli kape i postali Hrvatine, domoljubi. Žalosno ali je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije