Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN UZ JAMČEVINU

Kupcima naredio da sjednu na pod, pa iz sefa odnio 45.500 kuna

Pljačka
Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
16.09.2016.
u 14:25

Muškarac (34) sumnjiče za dva razbojstva na području Pule.

Muškarac (34) pritvoren je zbog sumnje da je počinio više razbojništava na području Pule, a Općinsko državno odvjetništvo u Puli je protiv njega pokrenulo istragu. Sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. No odredio mu je i jamčevinu što znači da će se 34-godišnjak moći braniti sa slobode, ukoliko određeni mu iznos položi na račun suda. Prema pisanju Glasa Istre, riječ je o jamčevini od 100.000 kuna.

Sumnjiče ga za dva razbojstva. Prvo je počinio 26. srpnja u popodnevnim satima, kada je prijeteći plinskim pištoljem orobio kiosk u Poreču. Odnio je oko 6000 kuna.

Drugo razbojstvo za koje se sumnjiči, 34-godišnjak je počinio 12. rujna oko 22 sata kada je naoružan plinskim pištoljem i zamaskiran upao u benzinsku postaju u Galižani. Prijeteći pištoljem, od djelatnika je zatražio da mu otvore sef i blagajnu, a istovremeno je četvero kupaca koji su se tamo zatekli, natjerao da sjednu na pod. Iz sefa je uzeo 45.500 kuna i 379 eura, a kada je izlazio iz benzinske postaje, naletio je na policijsku patrolu. Pokušao je pobjeći policajcima, pri čemu je pucao prema njima iz plinskog pištolja. Srećom nije nikog ozlijedio, jedan od policajaca ga je uspio sustići i uhititi.

>>Tražio je novčanice radi provjere, ona ga prijavila, pa su mu policajci postavlili zamku

Komentara 1

RA
radekbrod
19:43 16.09.2016.

el su dugo sjedili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije