Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na rezultate HDZ-a

Kujundžić: Slabo se bavim i crnim i bijelim labudovima

Milan Kujundžić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
27.05.2019.
u 13:17

Ne bih rekao da je to neuspjeh HDZ-a. Malo nam je nedostajalo do tog petog. Trebamo napraviti analizu da vidimo gdje je moglo biti bolje, rekao je Bošnjaković

HDZ je osvojio 22,72% glasova, a SDP 18,71% glasova. I HDZ i SDP osvojili su po četiri mandata. Treća snaga je koalicija HRASTA i Ruže Tomašić (Hrvatski suverenisti) s 8,52% glasova. Osvojili su jedan mandat. Na četvrtom je mjestu Mislav Kolakušić koji je osvojio 7,89% glasova te je osvojio jedan mandat. Slijede Živi zid te Amsterdamska koalicija s po jednim mandatom.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je rezultate izbora. "Ne bih rekao da je to neuspjeh HDZ-a. Malo nam je nedostajalo do tog petog. Trebamo napraviti analizu da vidimo gdje je moglo biti bolje", rekao je Bošnjaković. Na pitanje tko je ''crni labud'' o kojem se priča, rekao je da mu je to prva informacija. "Građani su nedvojbeno nezadovoljni pravosuđem. Mi vidimo da su brojke sve bolje i bolje. To je jedan proces u kojem treba raditi iskorake da bude bolje", rekao je Bošnjaković.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako u demokraciji strankama nekada ide bolje a nekada lošije, što pokazuje i to da im je peti mandat na jučerašnjim izborima izmakao za oko 1400 glasova, pa smatra kako je HDZ dobio upozorenje da će neke stvari morati bolje prilagoditi na budućim izborima.

"Demokracija po sebi podrazumijeva, i to je smisao demokracije, da nekada ide malo bolje, a nekada malo lošije. Mi u HDZ-u očekivali smo pet mandata u Europskom parlamentu, ali za peti mandat nismo dobili negdje 1400 glasova. Ono što je za pozdraviti je da su izbori bili maksimalno demokratski, načelno nije bilo nikakvih ozbiljnijih incidenata, a mi u HDZ-u smo dobili upozorenje da ćemo neke stvari morati malo bolje prilagoditi u izborima koji su pred nama", rekao je Kujundžić prilikom boravka u Kliničkoj bolnici Merkur.

Novinari su ga pitali i o izjavi  Roberta Kopala da je za sve kriva teorija ''crnog labuda''. "Ja vam se slabo bavim i crnim i bijelim labudovima", rekao je Kujundžić.

Podsjetimo HDZ-ov šef kampanje nezadovoljan time što HDZ nije osvojio peti mandat, spomenuo je teoriju ''crnog labuda''.

Teoriju crnog labuda osmislio je Nassim Nicholas Taleb, sjajni libanonski ekonomist i poduzetnik nastojeći u svojoj knjizi objasniti kako se uspio obogatiti na burzi, a nikada nije propao, za razliku od njegovih prijatelja koji su gubili milijarde. On, naime, računa na to da će se u nekom trenutku dogoditi nepredviđen događaj koji će burzu srušiti, a na tome će profitirati oni koji su se kladili na to da će dionice pasti umjesto da su igrali sigurnije pa uložili u nešto poput Applea ili sličnoga s malim, ali naizgled sigurnim prinosom.


 

Komentara 3

NO
Nordik
13:24 27.05.2019.

Hdz-ovac se sprda sa svojima. Počelo je.

DL
dr Luigi
14:29 27.05.2019.

Crni labud vam je vaša bahatost,nepotizam,oholost.malverzacije sa glasovima za referndum,podizanje privilegiranih penzija, slućajevi ministara koji su odmah trebali biti smjenjeni itd.,a za parlamentarne izbore stiže jato crnih labudova.

DU
Deleted user
13:36 27.05.2019.

Kujundzic se ne bavi s onim cime bi se trebao bavit,,,pa ova izjava nista ne iznenadjuje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije