Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi iz 1990-ih

Olujić: Šeks je bombardirao DORH zbog svojih obračuna. Šeks: Ne, radi istine!

Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
05.11.2017.
u 08:00

Bivši šef DORH-a pita se kako je moguće da je Šeks davao naloge financijskoj policiji, Šeks tvrdi da je sve radio radi istine.

Kopanje po prošlosti osnivanja i funkcioniranja Agrokora otvorilo je Pandorinu kutiju, pa svakodnevno iskaču novi detalji iz “netransparentnih” devedesetih godina.

Nakon okršaja Nikole Grmoje (Most) i Vladimira Šeksa HDZ) jer je Grmoja optužio Šeksa (tada potpredsjednika Vlade) da nije ništa učinio kada je 1994. godine dobio izvješće financijske policije o nenamjenskom trošenju kredita u Agrokoru, na što je Šeks odgovorio da je on naložio tu provjeru i izvješće proslijedio DORH-u (čak i slao požurnice da ga obavijeste što su istražili), oglasio se i tadašnji glavni državni odvjetnik Krunislav Olujić.

Olujić pak tvrdi da je siguran kako on kao glavni državni odvjetnik nije dobio to financijsko izvješće (ono je vjerojatno išlo na županijsko odvjetništvo), ali i poručuje da Šeks kao tadašnji potpredsjednik Vlade nije imao ingerenciju nad radom DORH-a. Olujić potvrđuje da je Šeks tada doista bombardirao DORH raznim prijavama, požurnicama, upitima, ali njegovo je uvjerenje da je to činio isključivo radi obračuna unutar HDZ-a s tehnomenadžerskom strujom, a ne zato što je htio da se razotkriju kriminalne radnje.

– Tada sam se požalio pokojnom predsjedniku Tuđmanu i rekao mu da DORH neće raditi pod komandom potpredsjednika Vlade (Šeksa) i u službi njegovih stranačkih obračuna. Tuđman mi je dao podršku, a ja sam svim svojim suradnicima u DORH-u zabranio da Šeksu išta odgovaraju ne njegove upite i požurnice – tvrdi Olujić te dodaje da su se u to vrijeme zaposlenici DORH-a Šeksa bojali “kao vraga”. Budući da je Milijan Brkić, HDZ-ov član saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru, za jednog od svjedoka predložio i Krunislava Olujića, kao bivšeg glavnog državnog odvjetnika, on poručuje da će sve to reći i na povjerenstvu.
Olujić tumači da u to vrijeme DORH nije imao ingerenciju nad policijom, pa je sve ovisilo o tome je li policija imala motiva nešto istraživati.

– MUP su tada vodili Jarnjak, nakon njega Penić i, kad bi predmeti došli na policijsku razinu, oni su to razvodnjavali i ništa se ne bi riješilo – poručio je Olujić. Vladimir Šeks jučer je na Olujićeve optužbe ponovio da je on te 1994. kao potpredsjednik Vlade sve predstavke i prijave koje je dobivao, a koje su upozoravale na mogućnost kriminalnih radnji, prosljeđivao Olujiću kao tadašnjem šefu DORH-a.

– Sve sam prijave slao DORH-u jer su oni ovlašteni za istraživanje kriminala, ja to kao potpredsjednik Vlade i šef Koordinacije za unutarnje poslove nisam bio. Dakle, sve sam radio radi otkrivanja mogućeg kriminala, a ne ni zbog kakvih mojih obračuna s bilo kime – odgovorio je Šeks. 

Komentara 104

MA
Marko1337
10:13 05.11.2017.

Da Krunislav Olujić nije pedofil, znamo iz razloga što on nije kazneno progonjen zbog kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom. Zato znamo da je vjerodostojno što kaže Olujić

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
12:55 06.11.2017.

Krunislav Olujić je moralna vertikala levice, isto Maras Grmoja , Bulj , Petrov i njihov opus kupus:))

DU
Deleted user
09:50 05.11.2017.

Dakle, Šeks je prijavljivao, a oni zataškavali! Sve suprotno od onoga što godinama slušamo o Šeksu kao vođi procedure zataškavanja! Upravo ovaj Krunislav Olujić je godinama punio medije svojim prokazivanjima svega i svakoga iz HDZ-a, kojemu je i sam pripadaoo a na kraju će biti da je obični medijski trojanski konj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije