Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Krstičević o kaznenoj prijavi za ratni zločin: Mnogima sam trn u oku...

Damir Krstičević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
12.01.2019.
u 14:16

Potpuno sam čist. 4. gardijska nije bila u to vrijeme na tom mjestu...

Potpuno sam čist i nevin! - rekao je ministar obrane Damir Krstičević komentirajući u Splitu kaznenu prijavu za ratni zločin koju je protiv njega podignuo srbijanski odvjetnik Dušan Bratić koji ga je optužio da je kao zapovjednik 4. brigade naredio raketiranje kolone izbjeglica i smrt 81 civila u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

- Očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno zašto što jačam pobjedničku hrvatsku vojsku. Moj ratni put je potpuno čist, na njega sam ponosan, a što se tiče puta 4. gardijske brigade on je put ponosa, časti, junaštva i crvene beretke. U Domovinskom ratu su napravili sve ono što su trebali napraviti i ja sam iznimno sretan kako sam zapovijedao  - izjavio je Krstičević i dodao:

- Ja to ne smatram prijavom, ja sam slobodan čovjek, časno sam branio domovinu, na to sam iznimno ponosan i treba znati da je na Hrvatsku izvršena brutalna agresija i treba znati da je moje zapovijedanje 4. brigadom, kao i put 4. brigade bio put ponosa. Očito mnogi žele danas uprljati 4. gardijsku brigadu, uprljati mene kao ratnog zapovjednika.

Rekao je kako 4. brigada u tom vremenu i na tom mjestu nije bila.

>> Damir Krstičević o nabavi aviona

Komentara 102

FA
fake
14:45 12.01.2019.

Četnici optužuju Krstičevića?Pa kako vas nije sram poslije svih onih zločina nad hrvatskim narodom.Evo teme za antihrvatsku žgadiju, svih vvrsta.

DI
dirižabl
14:37 12.01.2019.

Trn si u oku, četariji i jugoslavenima

BL
Blabla
15:14 12.01.2019.

Kako su se jugici i Srbici razbacali po portalu Vl. Mogu vrijeđati i pisati sto GOD žele bez problema, ja ako nešto napišem sto mislim da je istiniti VL. Odmah mi lupi žuti karton. Sad ću ponovo napisati pa neka ponovo lupaju sto žele , svi ovi koji lupaju minuse i komentiraju Gospodina Krsticevica mogu reci da on vama nebi dozvolio niti da mu popušite K.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije