Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri u Bruxellesu

Krstičević: Domovinska sigurnost u lipnju na Vladi

Ministri obrane i ministri unutarnjih poslova država članica u EU u Bruxellesu su razgovarali o borbi protiv terorizma
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.05.2017.
u 20:03

Umjesto razriješenog ministra unutarnjih poslova, u Bruxellesu je bio državni tajnik Robert Kopal, koji se bavio gužvama na granici

Ministri obrane i ministri unutarnjih poslova država članica EU danas su u Bruxellesu raspravljali o borbi protiv terorizma, a Hrvatsku je, umjesto razriješenog Mostova ministra Vlade Orepića, predstavljao državni tajnik Robert Kopal, s HDZ-ovim ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

Kopal je, na marginama tog sastanka, razgovarao i sa slovenskim državnim tajnikom u MUP-u Boštjanom Šeficom te europskim povjerenikom za unutarnje poslove Dimitrisom Avramopoulosom o primjeni sporne europske uredbe na graničnim prijelazima. Riječ je o drugom sastanku nakon što su premijeri Plenković i Cerar s predsjednikom EK Junckerom dogovorili da se, nakon stvaranja kolona u kojima putnici čekaju dulje od 15 minuta, prelazi sa sustavnih na ciljane kontrole državljana EU.

– Sve ide u pravom smjeru i mislim da će se dogovor zaista i poštovati – rekao je Kopal. Na pitanje čeka li se sada dulje od 15 minuta, odgovorio je da ima slučajeva da nije 15 minuta, nego pola sata, ali se odmah reagira.

Vrlo smo aktivni u dvostranoj komunikaciji – dodao je.

U razgovoru s novinarima ministar Krstičević komentirao je može li kriza Vlade, zbog koje su još mogući izvanredni izbori, ugroziti planirano donošenje strateških dokumenata o uspostavi sustava domovinske sigurnosti.

– Ti bi strateški dokumenti u lipnju trebali biti na Vladi. Fokusirani smo da svatko od nas napravi svoj posao odgovorno. Svjesni smo da nam treba politička stabilnost i vjerujem da će svi akteri imati taj dio odgovornosti da napravimo što je najbolje za Hrvatsku – rekao je Krstičević.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:35 18.05.2017.

krsticevic je posta ..sposoban i spretan..politicar pregovarac..ajde neka.

CI
cinbenik
20:27 18.05.2017.

kojoj vladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije