Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja u Zagrebu

Krov sa zgrade je letio prema meni, rasvjetni stup mi je spasio život

19.07.2023.
u 23:37

U zagrebačkom naselju Španskom krov sa zgrade na zapadnoj strani ulice Gustava Krkleca preletio je 50-ak metara na zgradu na istočnoj strani ulice

Bilo je to još jedno sparno srpanjsko poslijepodne u kvartovskom "kafiću uzdravlje", caffe bar-u Njofra u Krklecovoj ulici u zagrebačkom naselju Špansko. Stalni gosti uz gazdu Nenu ispijali su svoja osvježavajuća pića nakon radnog dana, kad su se sa zapada nešto iza 16 sati pojavili tamni oblaci. Trenutak kasnije počeo je orkanski vjetar i snažan pljusak. Sve se dogodilo munjevitom brzinom. Neno i gost Danči počeli su skupljati stolce s terase i tada je krenulo.

- Skupljao sam stolce i s druge strane ulice udaljene 50-ak metara vidio sam kako je vjetar odvojio krov sa zgrade i dva ogromna komada kako lete prema meni. Kao u filmu. Nisam se imao vremena skloniti u kafić već sam potrčao prema zgradi. Tada je velika krovna konstrukcija koja je letjela ravno prema meni udarila u rasvjetni stup i pala na automobile i terasu kafića. Stup mi je spasio život – rekao nam je Danijel Matković.
Tutnjalo je još desetak minuta i vjetar je kao papir nosio dio krova sa zapadne strane zgrade u ulici Gustava Krkleca prema istoku. Toliko snažno da su limeni dijelovi odletjeli preko peterokatnice na istočnoj strani Krklecove ulice. Stradalo je nekoliko stakala na prozorima, rolete i nekoliko automobila. 
Nakon oluje o razmjeru opasnosti svjedočila je krovna metalno drvena konstrukcija koja je pala na parkirana vozila, pločnik i terasu kafića. Razasuti čavli i limeni dijelovi bili su stotinjak metara uokolo.
- I meni i Danijelu su stradali automobili, policija je popisala štetu i nadam se da ćemo dobiti odštetu. No moglo je biti mnogo gore. Lako za lim, glavno da su glave na ramenima – kaže Nenad Crnogaj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije