Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera indeks

Krivnju priznalo i nagodilo se 18 od 38 optuženih

indeks
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
09.09.2014.
u 17:31

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda raspravlja o optužnici za kupoprodaju ispita na osječkoj Ekonomiji

Od 38 optuženih u jednoj u nizu afera Indeks, koja se odnosi na kupnju i prodaju ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, njih 18 danas je priznalo krivnju i nagodilo se s USKOK-om na sjednici optužnog vijeća na Županijskom sudu u Osijeku.

Među onima koji su priznali krivnju, kako doznajemo, i profesorica je Blaženka Hadrović Zekić koja je osuđena na rad za opće dobro. Što se tiče ostalih optuženika koji su priznali krivnju, riječ je uglavnom o studentima i posrednicima.

Sjednica optužnog vijeća nastavlja se sutra, a preostali optuženici, među kojima ima profesora i asistenata, terete se da su studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita, a zauzvrat su primali novac i druge darove.

>>Povukli optužnicu iz procesnih razloga

>>Afera indeks: Za ispit računalo, ali i klima te 25.000 kuna

Komentara 6

HR
HRVATSKA89
19:02 09.09.2014.

E sada ih stisnuti da kazu kome i od koga su sve primali mito a puna ih je sabornica jer nam takvi i dosli na rukovodece pozicije u drzavi

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:05 09.09.2014.

Tri pitanja za milion glase: 1/ Što nije trulo u toj Lijepoj našoj? 2/ Da li može opstati bilo koja zajednica, pa makar bila "slobodna i neovisna" država Hrvatska, koja je u svim svojim porama impregnirana korupcijom, klijentelizmom i protekcijomm i svim drugim mogućim i nemogućim deformacijama? 3/ Tko je posijao i uzgojio kukolj umjesto žitarica na svim hrvatskim "oranicama i poljima"? Oni koji nemaju glavu samo radi nošenja škrlaka, te nisu opsjednuti veledomoljubnim tlapnjama o krivnji bijelih miševa i kojekakvih drugih avetinja, odgovori su neprijeporni, zar ne?

OB
Objektivno...
00:09 10.09.2014.

A o čemu suprotstavljene strane razgovaraju u jednom osječkom restoranu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije