Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIMIR MACAN

U Vladi nije zbog imidža, ali će ga ‘peglati’

Krešimir Macan
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
30.12.2017.
u 21:00

Nakon 20 godina, PR stručnjak Krešimir Macan napustio Manjguru da bi honorarno radio kao posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića

PR stručnjak specijaliziran za krizno i strateško komuniciranje u politici i nove medije Krešimir Macan od 1. siječnja radit će kao posebni savjetnik predsjednika Vlade za strateško komuniciranje za honorar od 9000 kuna. Zbog toga je napustio svoju agenciju za odnose s javnošću – Manjgura – koja je nedavno proslavila 20 godina postojanja, te vlasnička prava prebacio na odvjetnički ured kao povjerenika.

“Strano tijelo” u Vladi

– Zbog izbjegavanja bilo kakvog sukoba interesa, makar me ne obuhvaćaju odredbe Zakona o sprječavaju sukoba interesa, napuštam Manjguru s 1. siječnja 2018., od kad sam službeno nezaposlen – objavio je Macan na svom Facebook profilu, gdje se već pohvalio i podatkom da je dobio i ured u Vladi. Odluka Macana da napusti svoju agenciju i postane honorarac s višestruko manjim primanjima nego ih je dosad imao najviše je iznenadila njegove suradnike u agenciji, koji nam otkrivaju da je Macan premijerovu ponudu doživio kao šansu da sa svojim poduzetničkim iskustvom, ali i PR znanjem, upozori na administrativne barijere i uska grla u državnom sektoru, ali i nauči ljude u Vladi kako komunicirati sve što rade, jer je sad jasno da to područje treba popraviti.

Prema rješenju Vlade, Macan je imenovan posebnim savjetnikom “radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade, te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade”. Premijerov plan je da se kvalitetno i pravovremeno komuniciraju sve ono što Vlada radi, posebice reforme koje najavljuje za 2018. godinu. Iako Macan, kako nam kažu, nije doveden da bi “peglao” premijerov imidž u javnosti, to bi, vjeruju u Vladi, došlo samo po sebi.

Ideja je da kao “strano tijelo” u Vladi Macan da drugačiji kut gledanja i olakša komuniciranje, zbog čega nije isključeno da se, kao što ministri imaju koordinacije i uže kabinete, slično uvede i za njihove glasnogovornike.

Ne voli ga desno krilo HDZ-a

Macanov angažman nije najbolje dočekan u desnoj struji HDZ-a, koja ga vidi kao PR ljevice iako je 90-ih radio i za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana u Ministarstvu informiranja, no to očito ne uzrujava ni premijera ni Macana. Krenula su već i propitivanja s kime radi njegova bivša agencija, pa će se Manjgura, doznajemo, obratiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kako bi otkrili što se prema zakonu tolerira, a što ne, iako je upravo zbog izbjegavanja potencijalnog sukoba interesa Macan i otišao iz svoje firme.

Krešimir Macan
1/13

Komentara 6

OX
oxymoron
21:14 30.12.2017.

Sve za novac! Obrazkao đon! Inace osoba koja nije propustila priliku pljunuti I narugati se HDZu i njegovom birackom tijelu. Ovaj je jos gori od Vrdoljska.

ZA
zadar1
21:47 30.12.2017.

lipo su prosli ovi sto si ih savjetovao do danas....mesic josipovic.....😂😂😂😎

DU
Deleted user
22:18 30.12.2017.

drzava apsurda..ovaj lik..bi vanka..radia na blagajni ..lidla..dok u rvatskoj..radi za vladu..ha..ha..za umrit od smija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije