Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donosi max!

Kralj Pérez: Želim da ovaj Real pamte kao najveći u povijesti!

Florentino Perez Real Madrid
Foto: DPA/PIXSELL
20.05.2014.
u 19:00

Sportski tjednik Max donsi priču kako građevinski biznismen želi zlatnim slovima biti upisan u povijest Real Madrida

Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez (67) svake godine priredi tulum u posljednjim sekundama prijelaznog roka. Lukavo čeka do zadnjeg trenutka, objavi senzacionalnu vijest koja baci u trans navijače i medije, a njega stavi pod svjetla reflektora.

Tako je bilo prije pet godina kada je za rekordnih 96 milijuna eura kupio Cristiana Ronalda, a isto je učinio i ove sezone stavivši na stol 92 milijuna eura za Garetha Balea. Sezonu prije, pak, u “sučevoj je nadoknadi” doveo našeg Luku Modrića iz Tottenhama za 30 milijuna eura.

Nesumnjivo, građevinski poduzetnik Pérez voli skupe stvari. No najveća želja mu je vidjeti svoje ime zapisano zlatnim slovima u povijesti nogometa.
Kada je 2000. sjeo u predsjedničku fotelju kraljevskog kluba, prometnuo se u kralja transfera. Ovih dana itekako je zadovoljan. Osvajanje kupa, gaženje europskog prvaka Bayern Münchena i korak do naslova najboljeg u Europi čine ga samouvjerenim. Ogroman novac za Ronalda, Balea i Modrića sada je opravdan.

– Imam najbolju ekipu u životu – ističe.

A otkad vodi klub, imao je Galacticose: Beckhama, Figa, Zidanea, Ronalda...

Te nedjelje, u rano popodne, u 12.30 sati došao je pogledati košarkašku utakmicu između Real Madrida i Zaragoze. Važno mu je i da košarkaši pobjeđuju. Jedina dva poraza u 32 prvenstvene utakmice nanijele su im Valencia hrvatskog trenera Velimira Perasovića, tjedan dana ranije u toj istoj dvorani, te Barcelona Ante Tomića. Pérez je došao pozdraviti košarkaše i zaželjeti im uspjeh uoči Final Foura Eurolige u Milanu. Bio je opušten. U pratnji unuka i obitelji ušao je u svlačionicu.

Gotovo se mimoišao na ulazu s hrvatskim Amerikancem Dontayeom Draperom, koji je s gipsom na desnoj ruci upravo izlazio. Zadržao se s igračima desetak minuta pa krenuo kroz hodnik “Palače sportova” držeći unuka za ruku. Zastao je i pozdravio nas.

“Volim vidjeti Šukera”

Na spekulacije o mogućem Modrićevu odlasku samo se nasmiješio uz kratko: “No!”.
– Luka Modrić je odličan igrač, zadovoljan sam njime. On ima ugovor s Real Madridom i to je jedino važno. Mislim da sam vam sve rekao – kaže nam Perez.
Uoči početka sezone inzistirao je na dovođenju mladih španjolskih reprezentativaca Isca i Illarramendija. Prvog je vidio u napadačkoj, a drugog u obrambenoj ulozi s pristojnom minutažom u formaciji 4-2-3-1. No trener Carlo Ancelotti prebacio se u sustav 4-3-3 s Modrićem, Xabijem Alonsom i Di Mariom u sredini.

luka je odličan, zadovoljni smo njime, on ima ugovor i to je jedino važno. mislim da sam time sve rekao

Na novinskoj konferenciji 5. veljače, nakon pobjede od 3:0 u polufinalu Kraljeva kupa protiv Atlético Madrida, Ancelotti je prvi put jasno istaknuo:
– Pratio sam na treninzima igrače, uočio njihove karakteristike i pronašao dobitnu formulu.
Tu utakmicu tada je proglasio najboljom otkad je došao u Madrid. Poslije su uslijedile brojne druge, a sve je kulminiralo trijumfom od 4:0 nad Bayernom u Münchenu.

Florentino Pérez ne želi komentirati spekulacije, kaže:
- Trener i igrači dobro rade, učinili su veliki napor da bi ostvarili ove rezultate.

To nedjeljno popodne još nije znao što ga čeka navečer. Gledajući kasnije blijedi remi na Santiago Bernabéuu protiv Valencije, mogao je vidjeti koliko je ekipi nedostajao ozlijeđeni Modrić. To je bila uvertira u crni tjedan u kojem je Real u tri utakmice osvojio samo dva boda te ispao iz utrke za španjolski naslov.
– Sada smo dužni navijačima. Borit ćemo se do smrti da osvojimo Ligu prvaka – naglasio je.

Finale će Luki Modriću biti 104. utakmica za Real, ako nastupi u zadnjem kolu protiv Española, te je na korak da dostigne 106 nastupa Davora Šukera koji je za kraljevski klub igrao od 1996. do 1999. Šuker je prešao u Arsenal godinu dana prije nego što je Pérez postao predsjednik.

– S Davorom nisam u kontaktu, no uvijek se javi kada je u Madridu. Veselim se njegovim posjetima i nadam se skorom susretu – kaže prvi čovjek Reala i naglašava: – Jako volimo Davora Šukera, pozdravite ga!

Sadašnji predsjednik HNS-a s Realom je 1998. osvojio Ligu prvaka, a Pérez je uvjeren da će ove godine i Modrić osvojiti europsku krunu.
– Od početka, kad smo počeli slagati ovu momčad, cilj nam je bio deseti europski naslov. Veliki sam optimist uoči finala. I igrači jedva čekaju utakmicu – ističe predsjednik najbogatijeg kluba na svijetu.

Real je bio europski prvak 2000. i 2002., no za čovjeka koji je u posljednjih pet godina u kupnji igrača potrošio 656 milijuna eura to je davna prošlost.
– Svake godine želimo sve trofeje. Uvijek želimo biti najbolji...

Rakitić na popisu želja

Florentino Pérez prošle je godine dobio novi četverogodišnji mandat. Uspio je zadržati najboljeg nogometaša svijeta Cristiana Ronalda, za godišnju plaću od 18 milijuna eura. Pérez tu neće stati. Već na ljeto mogao bi protresti nogometno tržište. Zasad samo ponavlja: “Imamo sjajnu ekipu”.

Spekulacija da mu je kapetan Seville Ivan Rakitić zapeo za oko sve je ozbiljnija. Predsjednik, međutim, želi govoriti jedino o svojim igračima. Usmjeren je na završnicu sezone, misli su mu već odavno u Lisabonu. Ondje će mu 24. svibnja trener Ancelotti položiti račune za proteklu sezonu.
– Pred nama je najveća utakmica. Želimo biti upisani u povijest kao najbolja momčad. To je filozofija Real Madrida. To je filozofija svih igrača koji nose naš dres, zato i jesu u Realu – poručuje Florentino Perez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije