Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO ZAMJENIK PREMIJERA

Kraj krize? Poljska i Mađarska postigle dogovor s Njemačkom o proračunu EU-a

Germany's Merkel, France's Macron, Austria's Kurz discuss fight against Islamist extremism
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
09.12.2020.
u 15:37

Njemačko predsjedništvo EU-a sazvalo je za srijedu poslijepodne izvanredni sastanak veleposlanika 27 država članica EU-a o tom pitanju, doznaje se iz europskih izvora.

Zamjenik poljskog premijera Jaroslaw Gowin rekao je u srijedu da su Poljska i Mađarska postigle dogovor s Njemačkom o višegodišnjem proračunu EU-a.

Poljska i Mađarska blokiraju usvajanje višegodišnjeg proračuna EU-a za razdoblje od 2021. do 2027. i plana za oporavak od koronakrize jer se protive uvjetovanju isplate novca poštivanjem vladavine prava. Financijski paket vrijedan je više od 1,8 bilijuna eura.

„Postignut je dogovor u trokutu Varšava-Berlin-Budimpešta”, rekao je Gowin u Varšavi u srijedu, prenosi njemačka agencija dpa.

Gowin je kazao kako vjeruje da će preostale 24 države članice podržati dogovor, ne ulazeći u pojedinosti. Kazao je kako je optimističan da će poljski premijer Mateusz Morawiecki postići „dobar dogovor” u vezi EU proračuna na predstojećem samitu EU-a u četvrtak.

Njemačko predsjedništvo EU-a sazvalo je za srijedu poslijepodne izvanredni sastanak veleposlanika 27 država članica EU-a o tom pitanju, doznaje se iz europskih izvora.

VIDEO: Zvonimir Frka-Petešić o izbacivanju znanstvenika iz Vladina Znanstvenog savjeta

Komentara 10

XA
xaron
21:19 09.12.2020.

Poljaci i Madjari su dugo slušali instrukcije iz Moskve, te ne żele sada da slišaju instrukcije iz Berlina. Sjaše Kurta da uzjaše Murta.

SS
SS11223344
16:45 09.12.2020.

EU je propali projekat, vrijeme je da se raspusti

AD
admzaq
15:52 09.12.2020.

Pitanje je samo "što su se dogovorili". Naime, od samog početka je Njemačka bila neutralna. Sada treba vidjeti hoće li i ona strana koja je zatražila poštivanje vladavine prava pristati na ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije