Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priština-Beograd

Kosovski šef diplomacije: Liberija će priznati našu neovisnost, sve ostalo su 'lažne vijesti'

Behgjet Pacolli
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
21.06.2018.
u 07:42

Pacolli je na svom Twitteru, nakon priopćenja srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića da Liberija povlači priznanje kosovske neovisnosti, ocijenio da su to "lažne vijesti"

Kosovski ministar vanjskih poslova Behgjet Pacolli zanijekao je u srijedu navečer tvrdnje službenog Beograda da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i optužio srbijanske medije da "šire lažne vijesti".

Pacolli je na svom Twitteru, nakon priopćenja srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića da Liberija povlači priznanje kosovske neovisnosti, ocijenio da su to "lažne vijesti".

"Upravo sam razgovarao s Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacolii.

Ranije u srijedu televiziji N1 je u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova rečeno da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i da neće priznati Kosovo kao državu dok se pregovori u Bruxellesu između Beograda i Prištine ne završe.

Beogradski mediji naveli su da je to izjavio ministar vanjskih poslova Liberije Milton Findlly u Beogradu i predao Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je rekao kako se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i pokreta nesvrstanih", te najavio da će sljedeće godine biti obilježeno šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

Migranti u BiH

Behgjet Pacolli
1/11

Komentara 13

KA
kamenjar0404
08:59 21.06.2018.

Srbi ko Srbi,lažu li lažu !!! Uskoro će reci da su povukli Austriju,Njemačku,SAD ali za k....!!!

DU
Deleted user
09:06 21.06.2018.

..i burduš među lažljivcima,svaka ptica svome jatu leti..

CR
cromak
16:33 21.06.2018.

Planetarci sa nekog drugog svijeta prilagodjavaju se stvarnosi ovoga svijeta i kazu da je Srbija sa druge planete a ne ovoga svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije