Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gluhi telefoni

Kosovske vlasti prekinule signal srbijanskih mobilnih operatera

antene
Sanjin Strukić/Pixsell
Autori: mf, A.Be./VLM
23.04.2010.
u 18:37

- Akcija na uklanjanju opreme i dalje traje - rekao je Hoxha kosovskim medijima dodajući da je oprema uklonjena ne samo u srpskim enklavama na podrucju Prištine već i s cijeloga središnjeg Kosova.

Nakon što su jutros monteri u pratnji pripadnika specijalne kosovske policije uklonili antene i presjekli kabele na 14 baznih stanica srbijanskih operatera MTS i Telenor, zbog čega je bez signala mobilnih mreža iz Srbije ostalo središnje Kosovo gdje živi i oko 40.000 Srba, popodne se oglasio Ekrem Hoxha, direktor Regulativne uprave za telekomunikacije Kosova, i objasnio je da je to učinjeno jer je rad srbijanskih operatera ilegalan.

Srbijanski mediji danas prenose objašnjenje zbog čega je onemogućen rad operatera.

-  Akcija na uklanjanju opreme i dalje traje, rekao je Hoxha kosovskim medijima dodajući da je oprema uklonjena ne samo u srpskim enklavama na području Prištine već i s cijelog središnjeg Kosova. Kosovske vlasti smatraju da je rad tvrtki za mobilnu telefoniju iz Srbije na teritoriju Kosova ilegalan stoga što nemaju dozvolu Regulativne uprave za telekomunikacije Kosova i ne plaćaju poreze na Kosovu.

Hoxha je upozorio da će se ta oprema, bude li ponovno instalirana, "smatrati ilegalnom i bit će ponovno uklonjena".

Potrebno je naglasiti i da stanovništvo središnjeg Kosova nije u potpunosti ostalo bez signala za mobilnu telefoniju jer na cijelom području bivše srbijanske pokrajine legalno djeluju operateri Vala u vlasništvu Monaco Telekoma i Ipko u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Telekom Srbije obustavlja dovod interneta Kosovu

Nakon što su Albanci isključili njihov ilegalni signal, Telekom Srbije odlučio je napraviti svojevrsnu odmazdu pa je donesena odluka da se fiksnim operaterima na području Kosova isključi dovod interneta, javlja agencija Beta.

Ključne riječi

Komentara 6

H9
H99
19:13 23.04.2010.

Eto, Večernjakovi stručnjaci nose struju u kablovima i isključuju dovod Interneta! Zna li u tome VL-u itko išta o tehnici ili barem o jeziku?

OB
-obrisani-
19:39 23.04.2010.

Kolko znam internet funkcionise samo na podrucja Pec i Mitrovica, sve ostalo tupo i glupo.

MR
M@rsij@nac
04:00 24.04.2010.

Bravo Dardani.........Tako se to radi! !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije