Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: U borbi protiv korupcije ne smije manjkati ni volje ni novca

kosor
Krunoslav Petrić/Pixsell
30.01.2010.
u 14:27

DORH, USKOK i policija rade svoj posao te u tome imaju potporu Vlade, koja može osigurati financijski okvir jer u toj borbi ne smije nedostajati ni volje ni novca, poručila je premijerka Kosor.

Istraživanje agencije Puls pokazalo je kako je Vlada RH dvostruko popularnija od HDZ-a. Na pitanje kako planira povećati popularnost svoje stranke,  predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je danas boravila na istoku države te obišla Valpovo je izjavila da je HDZ vodeća stranka u Vladi pa su, prema tome, jako zadovoljni.

- Pokazalo se da 51 posto ispitanih samtra da Vlada uistinu ide u dobrom smjeru, da dobro radimo svoj posao. To je važna potpora u teškim vremenima, ali to je i samo još jedan znak da moramo biti jači, čvršći i odlučniji u borbi za izvlačenje Hrvatske iz krize, za završetak pregovora o ulasku u EU i u borbi protov korupcije - istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Na opasku novinara da se u ovom trenutku vodi rekordan broj istraga u državnim tvrtkama, predsjednica Vlade je kazala kako ne zna o kojem je broju istraga riječ, ali da DORH, USKOK i policija rade svoj posao te u tome imaju potporu Vlade, koja može osigurati financijski okvir jer u toj borbi ne smije nedostajati ni volje ni novca.

Osvrnula se i na suradnju s predsjednikom Stjepanom Mesićem ocijenivši je  "uistinu dobrom i konstruktivnom"..

- Sad ću reći nešto sasvim osobno, mislim kako smo pokazali da je moguće u političkom prostoru, i unatoč i sukobima i nesuglasicama kakve smo nas dvoje imali 2005. u kampanji, svladati taj mali ponor, stisnuti si ruku i raditi posao za dobrobit Hrvatske. Mi nismo neprijatelji, nego suparnici i, bez obzira na razlike, moramo u temeljnim stvarima raditi zajedno. Meni je sada nekako i žao što odlazi jer smo se dobro uhodali u smisli sukreiranja vanjske politike. Predsjednik je unosio puno živosti u politički prostor jer ima osebujan stil. Sigurna sam da će, i kad bude bivši predsjednik, biti jednako tako živahan i da ćemo, kad vgod budemo mogli, popiti kavicu i razmatrati sve probleme koji tište Hrvatsku - kazala je Jadranka Kosor.

Na pitanje postoji li mogućnost da se harač ukine, Kosor je u Valpovu poručila kako u Zakonu o posebnom porezu piše da će se primjenjivati do 31. prosinca 2010

Ključne riječi

Komentara 45

OB
-obrisani-
13:40 31.01.2010.

JURE ne boji se pametinih oko tebe :)

OB
-obrisani-
14:57 30.01.2010.

.Mjenjaš bunde, kostime, broševe i kreveljiš se sama sebi kao vještica na metli i s kuhačom u ruci , no nečeš dugo a i uvjeren sam da ćeš iči u manji stan Kosoricccce u Lepoglavi...

CA
Capolo
12:23 31.01.2010.

Baš se pitam hoće li Igor Dragovan, koji je optuživao premijerku za ovo i lagao narod, se ispričati za ovu LAŽ. Ako ne premijerki bar ljudima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije