Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mailovi Martine Dalić

Kosor: Dopisivanje Martine Dalić je neprihvatljivo, ali nije na meni da pozivam na ostavku

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.05.2018.
u 13:02

9Stalno zaboravljamo da je glavni krivac za stanje u Agrokoru Ivica Todorić, ali korespondencija ministrice Dalić i priprema dokumenata u tajnosti apsolutno nije prihvatljiva', komentirao je Kosor

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, član vladajuće većine, priznao je danas da mu se ne sviđa danas objavljena korespondencija potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić sa stvarnim tvorcima lex Agrokora, no istovremeno je izbjegao odgovor na pitanje treba li ona zbog svega podnijeti ostavku. To treba pitati premijera, kazao je Kosor te najavio treću tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo o Agrokoru u lipnju.

- Stalno zaboravljamo da je glavni krivac za stanje u Agrokoru Ivica Todorić, ali korespondencija ministrice Dalić i priprema dokumenata u tajnosti apsolutno nije prihvatljiva. Ima li u tome elemenata neke odgovornosti, presudit će neka druga tijela, sigurno neću ja tome suditi. No, kao što sam bio jasan oko Ramljaka, mislim da sam i sada jasan – komentirao je Kosor te dodao kako je na predsjedniku Vlade da procijeni što će učiniti.

Najavio je da će sazvati treću tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo u lipnju kada budu jasne stvari i na Trgovačkom sudu i oko Stalnog vjerovničkog vijeća i svih drugih elemenata nagodbe. Od povjerenika Fabrisa Peruška i njegove zamjenice Irene Weber očekuje, naglašava, da poštuju odluku Trgovačkog suda koji je rekao da nije zadovoljan s predloženim razredima za vjerovnike.

- Sud je rekao i da se ne smiju angažirati dodatni savjetnici, što i nije potrebno, pa kada riješimo ta dva problema i ako postoji volja više od dvije trećine vjerovnika da dođe do tog dogovora ne vidim zašto do 10. srpnja ne bi bila postignuta nagodba – komentirao je Kosor.

Inače, Kosor je sazvao konferenciju za medije u Saboru kako bi najavio inicijativu HSLS-a za promjenu Ustava u kojoj se radi o zaštiti voda za ljudsku potrošnju i vodoopskrbnog sustava, za koju su dobili podršku 32 zastupnika te pozvao da im se pridruže i veliki klubovi poput HDZ-ova, SDP-ova i Mostova.

- Pri prvoj idućoj promjeni Ustava očekujemo da Odbor za Ustav uvrsti i ovu našu inicijativu jer njom želimo spriječiti privatizaciju vodoopskrbnog sustava i da privatne firme preuzmu ono što danas rade jedinice lokalne samouprave i država kako bi građani uvijek plaćali ekonomsku, a ne tržišnu cijenu vode – poručio je Kosor.

Komentara 3

DU
Deleted user
13:30 09.05.2018.

Potpuni slom pravne države i političkog sustava u Hrvatskoj. Da vlada izvrši kolektivno samoubojstvo na trgu, a ne da da ostavku, ne bi bilo neprimjereno s obzirom na razmjere štete. A na kome je da traži ostavku, blento blentavi?

JF
jfk
13:45 09.05.2018.

Saborski zastupnik kaže da nije na njemu da poziva na ostavku ministricu čije je ponašanje po njemu neprihvatljivo. Demokracija na hrvatski način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije