Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Korisnici interneta mnogo su sretniji od onih koji gledaju TV

'zad.. Zagreb ...28.11..2008. ilustracija za poljaka koji zivi u internetskoj ulici,a nema internet Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
13.04.2011.
u 15:52

Građani su najmanje zadovoljni svojom kupovnom moći i državom, što pogoršava njihovu trenutačnu životnu situaciju. Međutim, iskazali su optimistično gledanje u budućnost - kazala je Marina Ralašić (Banka), voditeljica projekta.

Mediji loše utječu na raspoloženje Hrvata, mnogo su sretniji oni koji se informiraju preko interneta negoli oni koji gledaju televiziju. Ipak, oni koji gledaju televiziju su u većini, najviše prate informativni program, a pritom ih više zanima gospodarstvo (31,4%) od politike (23,7%), istaknuto je na okruglom stolu magazina Banka o utjecaju medija u Hrvatskoj na zadovoljstvo i sreću.

- Nacionalni indeks sreće sastoji se od devet komponenti čije kretanje ukazuje na to da su Hrvati relativno sretni ljudi. U proteklih godinu dana građani su bili vrlo zadovoljni svojim zdravljem, odnosima s prijateljima i obitelji, zaposleni su bili zadovoljni radnom, a učenici i studenti školskom okolinom. Građani su najmanje zadovoljni svojom kupovnom moći i državom, što pogoršava njihovu trenutačnu životnu situaciju. Međutim, iskazali su optimistično gledanje u budućnost - kazala je Marina Ralašić (Banka), voditeljica projekta.

Ines Došen, direktorica Hendala, predstavila je najnovije istraživanje o medijima i sreći te naglasila kako je televizija još uvijek dominantan medij, ali interent preferira već 25 posto ispitanika, uglavnom mlađi, obrazovaniji, više muškarci negoli žene.

Osnovni je zaključak da mediji loše utječu na raspoloženje građana, mnogo su sretniji oni koji se informiraju preko interneta od onih koji gledaju televiziju. Ipak, oni koji gledaju televiziju su u većini, najviše prate informativni program, a pritom ih, što je zanimljivo, više zanima gospodarstvo (31,4%) od politike (23,7%),

Građani misle da bi mediji u Hrvatskoj trebali više naglašavati realno stanje stvari (68%), a za pozitivne vijesti izjasnilo se njih 21,4 posto. Više od polovice građana (57,8%) ponekad razgovara o tome što su čuli ili pročitali u medijima, a trećina njih svaki dan, i oni su sretniji od onih koji o tome nikad ne razgovaraju.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:44 13.04.2011.

kako mogu bit sretni oni koji gledaju mas medije koji služe za ispiranje mozga, manipulaCIU i stvaranje lažnog osjećaja sreće - razočarenja sa okrutnom zbiljom su velika tad .

Avatar comparator
comparator
20:45 13.04.2011.

Sretniji sam što mogu Stipi Mesiću ovako u lice reći da je za svojih mandata unazadio Hrvatsku za sto godina i da sve vlade koje su navodno izabrane regularno nisu učinile ama baš ništa za Hrvatsku nego su bile tijesto koje je mijesila Evropa i bile su kasa iz koje i uz čiju pomoć su drugi prali lovu.Ako je to sreća ja sam sretan.

CV
cvikcange
20:48 13.04.2011.

živa istina! Priuštim si najmanje tjedan dana samo interneta, i evo čim dođem na novine već sam živčan te neki transvestit jadan popil batine, te eu šalje nekog da nekaj provjeri.. kaj bi bilo da sam gledal dnevnik Ovak sii pogledam vesti na pro 7 ili neku političku na rai pa sam upućen... ma odite lepo vrit i novine i naše vijesti, isti ste ko babe kaj raširenih očiju i bez dobar da ulete - joj si gledala šeherezadu; ili - si videl ono na big braderu IDEM SI JA ODGLEDAT SIMPSONE ILI NEKI FILM ONLINE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije