Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko-križevač

Koren pamti 2011. po tome što HSS više ne vlada u županiji i državi

Darko Koren
Marijan Sušenj/PIXSELL
18.01.2012.
u 09:36

- Vjerujem u dobru suradnju s novom Vladom i njenim ministarstvima - kazao je Darko Koren i najavio nova ulaganja

Koprivničko-križevački župan Darko Koren otkrio je na jučerašnjem prijamu za novinare da će prošlu godinu pamtiti po dva ključna događaja. Prvi, njemu osobno i važniji, bio je taj što je njegov HSS u koaliciji s HDZ-om u borbi s SDP-om i HNS-om izgubio prevlast u županijskoj skupštini pa su se među prvima u Hrvatskoj susreli s kohabitacijom, odnosno situacijom da predstavnička i izvršna vlast dolaze iz različitih političkih opcija.

– Bio je to izazov za sve, ali svi zajedno pokazali smo odgovornost. Uspjeli smo oformiti vijeća javnih ustanova, dogovoriti se oko rebalansa proračuna i na kraju donijeti proračun za ovu godinu. Bez kompromisa jednostavno ne ide - izjavio je Koren i javno zahvalio predsjednici županijske skupštine Milici Fuček (SDP) i svima onima koji su omogućili da proračun opstane. Kao drugi ključni lanjski događaj naveo je promjenu vlasti u državi.

– Nadam se da ćemo iskoristiti činjenicu da većina iz skupštine dolazi iz pobjedničke opcije. Vjerujem u dobru suradnju s Vladom, pogotovo ministarstvima znanosti, obrazovanja i sporta, pa zdravlja, gospodarstva i poljoprivrede - istaknuo je župan.

Prilikom susreta pohvalio se i nekima od značajnijih prošlogodišnjih ulaganja, prvenstveno u školstvu i zdravstvu.

Otkrio je tako da su za najam koprivničke gimnazije izdvojili 5,8 milijuna kuna, sudjelovali su u 42,5 milijuna kuna vrijednoj investiciji izgradnje križevačke Srednje škole Ivan Seljanec, izgradili sportsku dvoranu u Đurđevcu, područnu školu i ambulantu u Gregurovcu, osigurali 160.000 kuna za prilaz invalidima u 11 ambulanti opće medicine, nabavili zdravstvena vozila i bolničke uređaje u koprivničkoj bolnici... Na kraju je najavio i cijeli niz novih kapitalnih ulaganja, kako u školstvu i zdravstvu, tako i u drugim sektorima.

Komentara 3

Avatar tkozna
tkozna
14:50 18.01.2012.

Poslije Friščića i Korena najveća elementarna nepogoda je suša i zemljotres. Pozivam pisce plakata da se očituju o korenu korupcije u našoj Županiji, ili je i to šuplja priča.

YO
yocko
15:47 18.01.2012.

Tek je sad Korenu otišlo iz guz***u glavu, a što je najžalosnije vidi se da je počeo i kaput okretati,ja znam da se nisu nadali a i sanjali nisu da bi mogli izgubiti izbore mislili su se bahatiti do kraja života,polako se Koren i kumek Hrg moraju pakovati.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
19:51 18.01.2012.

Koji i kakav je to župan kojeg nitko, ali nitko na ulici grada Koprivnice ne pozdravi !!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije