Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi u srednje škol

Koprivničanci će se odsad moći školovati i za nutricioniste

Upisi
ARHIVA VL
07.06.2011.
u 15:15

Nakon četiri godine školovanja, nutricionisti će moći raditi u trgovinama, restoranima, vrtićima, bolnicama, kompanijama...

Prema podacima županijske uprave, u novoj školskoj godini u Koprivnici će biti otvoreno 728 upisnih mjesta u prve razrede srednjih škola, njih 280 u Srednjoj školi. 231 u Obrtničkoj školi, 192 u Gimnaziji Fran Galović i 25 u Glazbenoj školi Fortunat Pintarić.

Novost ove godine je novi smjer u Srednjoj školi, i to za tehničara nutricionista.

Program će trajati četiri godine, nakon toga će učenici moći polagati državnu maturu i steći zanimanje te, po želji, nastaviti sa školovanjem.

– U srednjoj školi dugo nismo imali novo zanimanje, a od sljedeće nove godine upisivat ćemo 28 tehničara nutricionista, za koje itekako postoji potreba na tržištu, te vjerujem da će sva upisna mjesta biti popunjena – smatra ravnatelj Zdravko Sabolek, koji kaže da se radi o zanimanju koje je trenutačno "in".

Učenici će tako učiti o problemima prehrane i zdravoj hrani, a nakon školovanja moći će se zaposliti u restoranima, vrtićima, trgovinama, bolnicama, domovima za starije osobe, ali i u velikim kompanijama kao što je, primjerice, Podravka. Nastava će im se sastojati od teorije i praktičnog dijela koji će obavljati u školi, ali i u tvrtkama.

Prijave za prvi upisni krug primat će se 4. i 5. srpnja, rezultati će biti 6. srpnja, a upisi dan kasnije, a drugi upisni krug zakazan je za 11. srpnja. Za nepopunjena mjesta moći će se prijaviti i 22. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije