Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon presude Staniš

Komšić: Tražimo od odvjetništva da počne raditi svoj posao

Zdravko Komšić, portal
Marko Mrkonjic/PIXSELL
03.06.2013.
u 13:17

- Zar je moguće da nakon oslobađajuće presude spomenutom dvojcu, nitko neće odgovarati za okupaciju Vukovara 18. studenog 1991. godine nakon tri mjeseca opsade i bjesomučnog granatiranja?

Koordinacija stradalničkih udruga grada Vukovara sa velikom nevjericom i ogorčenjem primila je sramotnu oslobađajuću presudu, idejnim začetnicima svih počinjenih zločina, krvnicima Vukovara i njegovih žitelja, Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću.

- Naivno smo vjerovali da će Haški tribunal pošteno suditi i osuditi sve zločince, ali on je postao političko sudište koje sudi po želji svjetskih moćnika ignorirajući pravo, pravdu i pravicu. Zbog toga zahtijevamo od Hrvatskog državnog odvjetništva, da najzad počne raditi svoj posao i podigne optužnice, za sve zločine počinjene u Vukovaru za vrijeme opsade, a naročito za zločine počinjene nakon okupacije grada, jer to je jedina nada za nas Vukovarske stradalnike da će zločinci, navodi se u priopćenju Koordinacije kojeg potpisuje novoizabrani predsjednik Zdravko Komšić. Iz Koordinacije podsjećaju i na strašne ratne pokazatelje agresije na Vukovar.

- Zar je moguće da nakon oslobađajuće presude spomenutom dvojcu, nitko neće odgovarati za okupaciju Vukovara 18. studenog 1991. godine nakon tri mjeseca opsade i bjesomučnog granatiranja. Na grad je palo gotovo dva milijuna komada raznog topničkog streljiva, a porušeno je 15 000 stambenih objekata. Nad gradom je učinjen kulturocid, ekocid, a krajnji rezultat tog granatiranja i okupacije grada je genocid, pogibija i ubojstvo 5000 njegovih žitelja, uglavnom nesrpske nacionalnosti, što je najveći zločin srpskih postrojbi u Domovinskom ratu. Oko 10 000 Vukovaraca je zarobljeno i odvedeno u logore. U logoru Velepromet mučeno je i ubijeno oko 700 Vukovaraca, a preživjeli su nakon toga deportirani u koncentracione logore diljem Srbije, gdje je također mučeno i ubijeno oko tri stotine Vukovaraca. Sva naša imovina je sustavno opljačkana i popaljena, navode iz Koordinacije.

>>\'Presude Stanišiću i Simatoviću ne donose nikakav preokret\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije