Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDICINSKE SESTRE

Komora reagirala na napad u bjelovarskoj bolnici: 'Nasilje je neprihvatljiv oblik rješavanja bilo kakvog nesporazuma'

Bolnica u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
02.02.2019.
u 17:37

Prijetnje i fizičke napade na medicinske sestre i medicinsko osoblje smatramo teško zabrinjavajućim

Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije je u subotu osudila najnoviji fizički napad na medicinsko osoblje koji se dogodio u bjelovarskoj bolnici te je zatražila provedbu novih odredbi Kaznenog zakona. Naime, otac i sin u pijanom stanju, nakon što su doveli sinovu djevojku na porođaj u bolnicu, vikali su na primalje, gurali ih i stvarali nered dok je sin fizički nasrnuo na medicinskog tehničara te ga primao za ruke, dodaje se u priopćenju.

Prijetnje i fizičke napade na medicinske sestre i medicinsko osoblje smatramo teško zabrinjavajućim. Tražimo uistinu provedbu zakonskih odredbi koje su donesene u siječnju te da se najžurnije počnu primjenjivati mjere koje je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio neki dan. U protivnom će se pacijenti naći u uvjetima da će zdravstvene ustanove biti dobro opremljene i zaključane jer neće biti stručnjaka koji bi u njima radili. Također, rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec, apeliramo na sve dionike u sustavu zdravstvene zaštite da sva pitanja i probleme rješavaju mirnim putem.

Poručila je da je nasilje neprihvatljiv i najgori mogući oblik rješavanja bilo kakvog nesporazuma, nezadovoljstva ili problema. U priopćenju se podsjeća da je u Ministarstvu zdravstva nedavno održan hitan sastanak zbog učestalih napada na zdravstvene radnike na kojem se raspravljalo o mjerama za podizanje sigurnosti medicinskih sestara i liječnika i ostalih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

Komentara 4

OB
ObrenM
21:59 02.02.2019.

Dobro je biti Cigan nitko ti ne smije niti ime izustiti.Vise ih stuju nego Boga,koga svakodnvno psujemo.

AR
Armagedon
21:05 25.02.2019.

Nažalost, nama stručni kadar odlazi i nema liječnika, medicinskih sestara... a ovi CD romi i svi ostali mogu potamaniti sve odjele bolnica.... nema više kadra za održavati naš zdravstveni sustav.... pa se ekipa zapitajte tko će vas liječiti, primati ....... osim ako nemate love za platiti privatno... uskoro bude ko u americi

ZA
zadar1
20:17 02.02.2019.

odite to recite romima u naselje!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije