Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nehumani uvjeti

Kolumbija: Petero djece spašeno iz špilje u koju ih je zatočio otac

spilja
AFP
01.06.2010.
u 19:48

Jedno od spašene djece, dvogodišnja djevojčica, smještena je u bolnicu zbog neuhranjenosti dok je ostalih četvero udomljeno u Institutu za brigu o obitelji.

Kolumbijska spasilačka služba pronašla je petero djece koja su od rođenja živjela u špiljama nedaleko od grada Turmequa. Djeca su stara od osam mjeseci do 11 godina, a špilju u kojoj su živjela iskopao je njihov otac.

Kako javljaju kolumbijski mediji, djeca su bila prestrašena pojavom ljudi jer s njima nikad nisu bila u kontaktu. Jedan od spasilaca rekao je da ih zbog toga nije bilo lako izvući iz špilje, a pogotovo ih je teško bilo okupati. Dodaje da su se djeca najviše uplašila televizije jer su bježala iz prostorije kada je bila uključena.

Jedno od spašene djece, dvogodišnja djevojčica, smještena je u bolnicu zbog neuhranjenosti dok je ostalih četvero udomljeno u Institutu za brigu o obitelji.

Otac djece navodno je Bernardo Kalvucio Arisa koji je prije nekoliko godina doživio prometnu nesreću. Zbog nesreće je bio u teškom psihičkom stanju. Neko je vrijeme živio u kući na obiteljskom imanju, a kad se kuća srušila, otišao je u špilju.

Vlasti su izvijestile da nisu uspjele pronaći ni oca niti majku spašene djece.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:13 02.06.2010.

mora da su otac i majka otišli u potragu za hranom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije