Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović i dalje ima policijsku zaštitu: Ministar objasnio i zašto

Zagreb: Otvorenje Multiplier Sport Eventa u ZŠEM-u
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.04.2023.
u 09:46

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dodao je da ta vrsta zaštite nije rezervirana samo za bivše ili aktualne dužnosnike, nego se može odrediti i drugim osobama za koje se procijeni da je njihova sigurnost upitna ili da im prijeti nekakva ugroza.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje je pod policijskom zaštitom. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da to nije ništa neuobičajeno. 

"To je procedura, zna se kako to ide, odgovarajuće službe rade procjenu, predlažu Vladi, Vlada donosi odluku... Dakle, ništa novo i ništa neuobičajeno", rekao je Božinović u u emisiji Hrvatskoga radija "A sada Vlada".

Dodao je da ta vrsta zaštite nije rezervirana samo za bivše ili aktualne dužnosnike, nego se može odrediti i drugim osobama za koje se procijeni da je njihova sigurnost upitna ili da im prijeti nekakva ugroza.

Bivša predsjednica vrlo je aktivna na društvenim mrežama. Često objavljuje fotografije sa svojih putovanja. Prije par dana boravila je u Ukrajini. Tamo se našla s ukrajinskim političarom Andrijem Sadovijem, s kojim je razgovarala o ratu i njegovim posljedicama, a njihovo druženje zabilježila je i na društvenim mrežama. Inače, bivša predsjednica je već ranije na svojim društvenim mrežama govorila o Ukrajini. Tada je podijelila stihove pjesme "Ukrajina, mama" od autorice Nichke te tako obilježila godinu dana od invazije na Ukrajinu.

Video: Kolinda Grabar - Kitarović posjetila Ukrajinu, pa jednom fotografijom pobrala brojne simpatije

Komentara 4

Avatar yumamic
yumamic
10:16 05.04.2023.

Kada se ne bi toliko naslikavala i pozirala s novom linijom ne bi joj trebala ni zaštita. Ili neka bude stalno s Mesićem pa neka ih čuva jedna ekipa kako bi se uštedjelo.

Avatar 15545
15545
11:59 05.04.2023.

Dali je prate i u svlacionicu?

TG
tgar
10:18 05.04.2023.

Ne misli ni ona a ni službe u troškovima, nisu ni zaradili tako da nema potrebe o tome ni razmišljati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije