Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamalo u oko

Kolega ga tijekom lova upucao u glavu: Ništa mu ne zamjeram, Bog me sačuvao

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.10.2019.
u 19:09

- Mogu samo kazati da mi je užasno žao jer je moja nesmotrenost i brzopletnost mogla imati tragične posljedice za mladoga kolegu. Cijelu noć nisam oka sklopio - poručio je stariji lovac

Milimetri su dijelili 28-godišnjeg Marka Vidaka iz Ferdinandovca od smrti nakon što ga je u nedjeljnom lovu na fazane upucao 65-godišnji kolega, pišu 24 sata.

- Izgleda da me sam Bog sačuvao. Jer da je sačma otišla samo nekoliko milimetara u lijevo, završila bi u oku. Nekoliko centimetara iza oka je mozak. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo - rekao je Vidak.

Objasnio je kako se tijekom lova odjednom fazan podigao iz trave i raslinja te je instinktivno okrenuo glavu u lijevo u pravcu ptice. Tad je, istodobno s pucnjem, osjetio snažnu bol u licu. Jedna kugla pogodila ga je koji milimetar od desnog oka i odsklizala oko osam centimetara po lubanji prema tjemenu. Druga je završila u čelu, i to nekoliko centimetara iznad lijevog oka, i “odšetala” prema vrhu glave. Vidak, koji sa suprugom i djetetom živi 10-ak km od mjesta ranjavanja, završio je u Općoj bolnici u Koprivnici, odakle su ga ubrzo pustili na kućnu njegu.

Unatoč svemu kaže da ništa ne zamjera kolegi Zdravku Spahiji (65), s kojim je član iste lovne udruge, jer zna da nitko od lovaca ne želi nauditi drugome. Bio je to, kaže, trenutak nepažnje, a Spahija mu se došao ispričati.

- Mogu samo kazati da mi je užasno žao jer je moja nesmotrenost i brzopletnost mogla imati tragične posljedice za mladoga kolegu. Cijelu noć nisam oka sklopio - poručio je Spahija, koji je kazneno prijavljen te su mu oduzeti oružje i streljivo.

 

Ključne riječi

Komentara 4

PA
Pajdo
19:43 28.10.2019.

Previse rakije u ruksaku

ZO
Zooltan
22:33 28.10.2019.

slab naboj ili vlažan barut

NL
ne____lupetaj
09:29 30.10.2019.

Ponovi postupak, promasio si ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije