Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija rada i solidarnosti:

'Žalosno je da javna televizija ne podržava demokratsko sučeljavanje'

milan bandić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
06.11.2015.
u 11:36

Pozvali su HRT da razmotri "svoju ishitrenu odluku i održi obećano sučeljavanje kandidata i izbornih programa, u cilju osiguranja pune informacije hrvatskim građanima"

Koalicija rada i solidarnosti predvođena strankom Bandić Milan 365 – Strankom rada i solidarnosti izrazila je nezadovoljstvo odlukom Hrvatske radiotelevizije kojom su otkazali predizborno sučeljavanje.

– Državno izborno povjerenstvo reagiralo je na navijačku i arbitrarnu odluku HRT-a kojom se pojedine stranke i koalicije stavljaju u povoljniji položaj, navodeći tako glasače u Republici Hrvatskoj da su upravo to izborne liste kojima treba dati povjerenje u idućem četverogodišnjem mandatu. No, ukazavši na ovo nedopustivo ponašanje HRT-a koji bi po zakonu trebao biti javni servis građana, a svakim svojim postupkom pokazuje da to nije, doista nismo očekivali da će HRT odustati od sučeljavanja. Naime, ispravna bi reakcija javnog servisa u predizborno vrijeme bila omogućiti svim strankama i koalicijama, koje prelaze izborni prag prema istraživanjima ovlaštenih agencija, da iznesu svoj izborni program i pred hrvatskom javnošću objasne svoja rješenja za razvoj gospodarski snažne, socijalno pravedne i solidarne te regionalno ravnomjerno razvijene Hrvatske. Nažalost, hrvatski državljani ostaju zakinuti za ove važne informacije –  priopćila je Koalicija rada i solidarnosti.

Pozvali su HRT da razmotri "svoju ishitrenu odluku i održi obećano sučeljavanje kandidata i izbornih programa, u cilju osiguranja pune informacije hrvatskim građanima koji u nedjelju, 8. studenog odlučuju svojim glasom o svojoj sudbini i sudbini svoje djece te ponavljamo naš stav iz priopćenja medijima od 5. studenog 2015.".

– Zaista je žalosno da javna televizija koja se financira novcem hrvatskih građana ne podržava niti provodi demokratsko sučeljavanje utemeljno na pluralizmu, u kojem bi sudjelovale i ostale političke opcije. Ovo je samo još jedan dokaz da Hrvatska radiotelevizija nije niti javni servis, niti je u službi građana. Građani RH danas iz svojeg džepa izdvajaju ukupno milijardu i dvjesto milijuna kuna. Hrvatskoj treba manja, jeftinija, efikasnija i poštenija radio-televizija koja će se financirati iz državnog proračuna kao istinski servis građanima sa sadržajem od javnog interesa. Zato ovim putem pozivamo sve građane da potpišu našu peticiju pod nazivom „Oslobodimo građane plaćanja HRT pretplate“ na našim potpisnim mjestima diljem Hrvatske! – stoji u priopćenju Koalicije rada i solidarnosti.

>> ORaH: HRT je otkazao sučeljavanje pod direktivom Zorana Milanovića

Komentara 7

ST
Stipan
12:13 06.11.2015.

Bandiću je mjesto u Rematincu!

VE
verica2
13:37 06.11.2015.

Žalosno je štp gradonačelnik Bandić gotovo uvijek uspije preveslati ljude na isti štos. Naruči medije da ga fotografiraju na pješačkom prelazu preko Miramarske i to u medijima dobije važnost kao da je otvorio Pelješki most, paradira po Bundeku koji jei je malo veći od običnog obiteljskog vrta....

KA
KaNiDora
14:14 06.11.2015.

Bandića treba uhapsiti i suditi, toliko se nakrao da mi je muka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije