Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjerio zasićenost kisikom

Kirurg dokazao da nošenje maski ne utječe na disanje: 'Prestanite biti sebični'

Foto: Screenshot
1/3
18.07.2020.
u 20:59

Naglasio je kako je tvrdnja da maske utječu na disanje laž koju su izmislili oni koji ne vjeruju da je pandemija stvarna

Britanski kirurg Joshua Wolrich (30) na domišljat je i jednostavan način pokazao kako nošenje maski ne utječe na disanje.

Izmjerio si je razinu zasićenosti kisikom bez maske te isti test ponovio nakon što je na lice stavio masku. Nakon stavljanja maske, brojevi se nisu promijenili, odnosno razina zasićenosti kisikom ostala je ista.

"Maske pomažu zaštititi vas i drugih. Ako vam se kaže da ih nosite, učinite to. Prestanite biti sebični“, poručio je i naglasio kako je tvrdnja da maske utječu na disanje laž koju su izmislili oni koji ne vjeruju da je pandemija stvarna.

Wolrich je na ovaj test dobio i negativne komentare koji tvrde da ništa nije dokazao jer je prekratko imao masku na licu kada je mjerio razinu zasićenosti kisikom. On je tada test ponovio i nakon više od dva sata nošenja iste maske na poslu, a rezultati su opet pokazali kako nošenje maske ne utječe na disanje, piše Daily Mail

Komentara 15

NL
ne_lupetkajte
21:17 18.07.2020.

Laze supak. Promjene nema u prvih 20-ak minuta , a poslije toga maska se ovlazi zbog disanja, pa se za nju lijepi svako govno koje se nadje u zraku i drasticno otezava disanje. Najgori su korisni idioti.

TO
Tomisl
21:16 18.07.2020.

Sve sami strućnjaci i svaki pametniji od pametnijeg.

DU
Deleted user
21:13 18.07.2020.

Najveća glupost koju sam čuo , pa svi su glupi a on je pametan.neka si nabije tu masku na tintaru i neka spava s njom.Naravno da je treba nositi ako pomaže u suzbijanju bolesti ali neka mi nitko ne kaže da je ugodno i normalno ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije