Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA PETORICA

Kineze u čamcima krijumčarili iz BiH u Hrvatsku

Državna granica u Slavonskom Brodu
Ivica Galovic/ PIXSELL
04.11.2023.
u 12:34

Radilo se o 14 kineskih državljana, a njih devetoro je razmješteno u dva automobila kojima se krenulo prema Zagrebu. Svaki automobil je vozio jedan optuženik, a još su dvojica optuženika vozila druge automobile, kao prethodnica  i pratnja radi izbjegavanja policijskih kontrola.

Petorica optuženika u dobi od 70, 46, 36, 27 i 37 godina terete se udruživanje radi krijumčarenja osoba zbog čega je USKOK protiv njih podigao optužnicu.

Tereti ih se da su se  od početka travnja do 10. svibnja 2023., organizirali u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji te povezali s više nepoznatih osoba u BiH. Cilj im je bio ilegalno prebacivanje Kineza  iz BiH u Hrvatsku.

Činili su to izvan graničnih prijelaza, nakon čega su Kineze prevozili kroz Hrvatsku, Sloveniju i u druge članice  EU. Radili su to za dogovorenu novčanu naknadu i to na sljedeći način: u vrijeme koje je dogovoreno s za sada nepoznatim osobama u BiH, 10. svibnja svaki od optuženika se svojim vozilom dovezao do obale Save u blizini Slavonskog Broda. Tamo su čekali dok su njihovi ortaci iz BiH, čamcima prebacivali Kineze iz BiH u Hrvatsku.

VEZANI ČLANCI: 

Radilo se o 14 kineskih državljana, a njih devetoro je razmješteno u dva automobila kojima se krenulo prema Zagrebu. Svaki automobil je vozio jedan optuženik, a još su dvojica optuženika vozila druge automobile, kao prethodnica  i pratnja radi izbjegavanja policijskih kontrola.

No kada su optuženici došli do naplatnih kućica, tamo su ih zaustavili policajci. Dok se to događalo, petooptuženik je došao do Save, kako bi preuzeo  preostale ilegalno  prebačene Kineze,  no kada je došao na dogovoreno mjesto, dočekali su ga policajci i uhitili. Privedeni su i Kinezi, a USKOK u optužnici traži da se svoj petorici optuženika produlji istražni zatvor u kojem su od uhićenja.

Komentara 3

CH
chemica
12:49 04.11.2023.

A to tako napredna i bogata država, ta KIna....Odabrao ju Putin za jedan od centara svog multipolarnog svijeta...A kad tamo, prelaze granice kao tatovi preskačući ogradu pod skutem noći.

NN
novo nenormalni
16:49 04.11.2023.

nadam se da su svi dobili azil

MO
modovisisajteMaraschino
16:01 04.11.2023.

Pustite barem Kineskinje da uđu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije