Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeni krijumčari

U Sl. Brodu zaustavili teretni automobil pa u njemu pronašli 26 migranata

Zagreb: Policija u zadnje vrijeme poja?ano nadzire migrante koji se okupljaju oko Glavnog kolodvora
Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2023.
u 12:21

Osim vozača teretnog vozila, uhićeni su i 28-godišnjakinja i 48-godišnjak koji su u automobilu dojavljivali vozaču s migrantima ima li policije na cesti

Brodsko-posavska policija 31. listopada spriječila je još jedan slučaj krijumčarenja osoba. Tog dana oko 23.10 sati policajci su na području Slavonskog Broda zaustavili teretni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Srbije dok se u tovarnom prostoru nalazilo 26 osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. Nedaleko je zaustavljen i osobni automobil registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, dok se u istom kao putnik nalazio 48-godišnji hrvatski državljanin.

Nad svim osobama je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, primio u teretni automobil navedenih 26 osoba, koje su prethodno oko 22 sata gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Hrvatsku, te ih potom namjeravao prevesti do Zagreba. Također je utvrđena sumnja da su 28-godišnjakinja i 48-godišnjak iz osobnog automobila sudjelovali u počinjenju kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu migranata kako bi im dojavili o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

VEZANI ČLANCI: 

Policija je jučer troje osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 

VIDEO Rekordan dolazak migranata stvara pritisak na Lampedusu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije