Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba protiv rasizma

Kineskinji koja se obranila od napadača donirano gotovo milijun dolara, novac će pokloniti

Xie Xiaozhen
Foto: Screenshot/youtube
1/3
25.03.2021.
u 09:56

Napad na Xie, koja se doselila iz Kine u SAD 1995. godine, dogodio se prošli tjedan, dan nakon što je muškarac na području Atlante ubio osam ljudi

Od srijede navečer, više od 31 tisuće ljudi doniralo je oko 960.000 američkih dolara za medicinske troškove 76-godišnje Xie Xiaozhen koja se borila s napadačem u San Franciscu. Novac su donirali putem stranice GoFundMe, a cilj je bio prikupiti 50.000 dolara. Xie Xiaozhen planira dati sve donacije koje je dobila organizacijama koje se bore protiv rasizma usmjerenog na azijsko-američku zajednicu.

“Xie je rekla da se ne smijemo pokoriti rasizmu i da se moramo boriti do smrti ako je potrebno. Također je više puta izjavila da će sva sredstva donirati azijsko-američkoj zajednici za borbu protiv rasizma", poručio je njezin unuk John Chen, prenosi South China Morning Post.  

Napad na Xie, koja se doselila iz Kine u SAD 1995. godine, dogodio se prošli tjedan, dan nakon što je muškarac na području Atlante ubio osam ljudi. Šest žrtava tog napada bile su azijske žene. Mnogi ljudi, uključujući američku senatoricu Tammy Duckworth, rekli su da je zločin bio rasno motiviran.

Muškarac koji je napao Xie identificiran je kao 39-godišnji Steven Jenkins, a nju je navodno ničim izazvan udario u lice. On je reagirala i krenula ga udarati drvenom daskom. Plakala je i vikala na njega. Istog je dana Jenkins napao još jednog muškarca, 83-godišnjaka iz Vijetnama. Nakon borbe s Xie, napadač je na nosilima prevezen u bolnicu. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
10:43 25.03.2021.

ovaj od 39 godina je prvi napao staru babu pa dobio od nje dobrih batina i onda još dok ga vode u nosilima pokazuje srednji prst onakav razbijen cijeli 😆,šteta što večernji nema te slike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije