Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petogodišnji plan

Kina želi sklopiti savez s deset malih pacifičkih država, Amerikanci bjesne

27.05.2022.
u 10:45

Ne vjerujemo da će uvođenje sigurnosnih snaga iz Pekinga i njihove metode pomoći bilo kojoj pacifičkoj zemlji, smatra Washington

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
11:34 27.05.2022.

Kineski razvoj temelji se na zapadu, koji im je globalizacijom i liberalnim kapitalizmom dao sve. Jedna od glavnih premisa te ideje je bila (kao i u slučaju Rusije) da će jačim uključivanjem tih zemalja u globalne tokove utjecati na proces demokratizacije tih zatvorenih sistema. Kinezi su to objeručke prihvatili, stvorili su nekakav državni kapitalizam kao osnov silnog razvoja, a politički ostali gdje su i bili. Tako gledano, došli smo dokle smo došli: imamo kakve takve zapadne demokracije i s druge strane i dalje autokratske sisteme. Skraćeno: zapad i njegova tržišta razvili zemlje koje će sada maltene "preko nišana" gledati one koji su ih, uvjetno rečeno "stvorili".

TR
trpimir2022
13:20 27.05.2022.

Ušli im u interesnu zonu, viš ti belaja. Jadni Kinezi, kud god mrdnu, već upadnu u neku zapadnu interesnu zonu.

TO
tomislavb2
12:12 27.05.2022.

Fantastično je vidjet komentare na hrvatskim portalima (ili bilo gdje u zapadnom civiliziranom svijetu) koji podržavaju totalitarne (komunističke) diktature u kojima život čovjeka vrijedi otprilike koliko i život jednog mrava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?