Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzeli mu i svu imovinu

Kina osudila partijskog dužnosnika na doživotni zatvor zbog korupcije

kina juan
Foto: Reuters/PIXSELL
30.09.2016.
u 08:07

Dužnosnik je zbog optužbi za korupciju mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu. Priznao je krivnju i predao dokaze koji prije nisu otkriveni u istrazi

Kineski sud danas je na doživotni zatvor osudio bivšeg šefa Komunističke partije u južnom gradu Guangzhou zbog optužbi za korupciju.

Wan Qingliang stavljen je pod stranačku istragu još 2014., a naknadno je zbog kaznenog progona predan pravosudnim tijelima.

Sud u gradu Nanningu na svojoj službenoj stranici objavio je da je Wan uzeo više od 100 milijuna juana (oko 15 milijuna dolara) u mitu i poklonima u zamjenu za pomoć pri promociji i odobravanju projekata. Sud je također naložio da se oduzme sva njegova imovina.

Wan, koji je zbog optužbi za korupciju mogao biti osuđen i na smrtnu kaznu, priznao je krivnju i predao dokaze koji ranije nisu otkriveni u istrazi pa je dobio blažu kaznu, izvijestio je sud.
Reuters javlja da nakon presude nije bilo moguće dobiti komentar Wanove obrane ili članova obitelji.

Ključne riječi

Komentara 10

AA
aabbcc
09:35 30.09.2016.

Zabraniti komunizam, jer mogli bi ostati bez politicara pa ko da nam zemlju vodi.

NE
nemanatrag
09:57 30.09.2016.

Za razliku od Kineza ovdje nitko još nije probao zatvor zbog korupcije...

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:14 30.09.2016.

Kina osudila partijskog dužnosnika na doživotni zatvor zbog korupcije a kod nas u Hrvatskoj su takvi i takovi domoljubni vođe, lideri masa i uzori snabdjevanja i zbrinjavanja uz zastavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije