Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacili ga

Kerumu oduzeta titula počasnog predsjednika Društva Marjan

sjednica kerum (1)
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/3
19.09.2011.
u 07:41

"Oduzimanje titule Željku Kerumu osuda je neodgovornosti prema Marjanu. Njegovo ponašanje izazvalo je oštre reakcije i prosvjede građana Splita“, obrazloženo je

Željko Kerum nije više počasni predsjednik Društva Marjan! Titula, koju je kao i gradonačelnici prije njega dobio automatizmom, stupajući na dužnost, oduzeta mu je na redovitoj godišnjoj skupštini društva.

"Oduzimanje titule počasnog predsjednika Društva Marjan gradonačelniku Željku Kerumu nije politički čin nego je to osuda neodgovornosti prema izuzetnosti koju svima pruža Marjan kao jedinstveni urbani primjer u našim krajevima. Takvo ponašanje izazvalo je oštre reakcije i prosvjede građana Splita što je rezultiralo našim zahtjevima gradonačelniku na koje nismo dobili odgovor“, piše u priopćenju koje je Upravni odbor Društva Marjan uputio medijima. Dodaju da ovaj čin smatraju opomenom budućim gradonačelnicima od kojih očekuju da djelima dokazuju svoju brigu  prema Marjanu i gradu Splitu.

"Tradicija da Društvo Marjan, staro 108 godina, bira gradonačelnike za počasne predsjednike utemeljena je u vremenima kad su oni svojim osobnim primjerom prednjačili u zaštiti i unaprjeđivanju Marjana. Na žalost, već neko vrijeme gradonačelnici ne zaslužuju ovu titulu jer su omogućili mnogo lošega što se nije smjelo dogoditi na Marjanu“, piše u obrazloženju.

Prijedlog da se Kerumu oduzme titula prošao je gotovo jednoglasno, uz jedan suzdržan glas.

Komentara 10

Avatar alien79
alien79
13:42 19.09.2011.

Svašta, sve mi se čini da se Kerum puno sekira za tu nekakvu titulu koju btw dodjeljuju nekakvi skojevci...

MI
miso
09:26 19.09.2011.

\'ajde, konačno, da osim strasti Split pokaže i svoju pamet.

MO
modrulj
13:24 19.09.2011.

Konacno jedna lijepa vijest. \'Urbani\' splicani ipak nisu potpuno nestali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije