Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrtići i božićnice

Kerum još jednom za trošenje novca optužio bivšu vlast

željko kerum
Ivana Ivanović / Pixsell
03.11.2009.
u 17:56

Gradonačelnik nije zatvorio špine. Možda se trudi, ali to podrazumijeva dubinsku analizu troškova - tvrdi Joško Dvornik (HNS).

Riješili smo problem, u Splitu nema djece koja nisu upisana u vrtiće - zaključio je gradonačelnik Željko Kerum otvarajući na Žnjanu “Brnistru”, drugi od šest novih gradskih vrtića.

U petak će biti otvoren vrtić na Blatinama, a preostala tri sljedeći tjedan.

Kerum je potvrdio i da je Grad osigurao božićnice za umirovljenike. Po 1000 kuna dobit će oni čija je mirovina do 2000 kuna ili su korisnici socijalne skrbi, a po 600 kuna oni čije su mirovine do 3000 kuna.

Na pitanje hoće li ti troškovi usporiti neke gradske projekte, Kerum tvrdi da će biti dovoljno novca za sve što je nužno.

- Recite mi vi je li bolje dati 30 milijuna kuna umirovljenicima ili sam ih trebao sliti u privatne džepove za barake?! Je li bolje plaćati studije po 30 do 50 milijuna kuna ili je bolje sagraditi vrtiće? - protupitanjem je uzvratio aludirajući na svoje prethodnike. Ponovio je da “nema više drpanja” iz proračuna i više se ništa što košta tri kune ne plaća 10.

Ljubica Vrdoljak, vijećnica u prošlom i sadašnjem sazivu, slaže se s aktualnim gradonačelnikom.

- Ja sam onda upozoravala na nenamjensko trošenje sredstava na udruge. Prva sam potegnula pitanje zašto se Grad zadužuje kada nema projekata, a tada mi je gradonačelnik Zvone Puljić rekao da će oročiti sredstva - podsjetila je Vrdoljak, koja u aktualnom sazivu podržava Keruma.

Joško Dvornik, haenesovac koji je oporbenjak i u prošlom i u sadašnjem sazivu Gradskoga vijeća, misli da Kerum "špine" nije zatvorio.

- Nije zatvorio ništa. On se možda trudi, ali zatvaranje špina podrazumijeva ozbiljnu analizu troškova. Zatvorio je samo cestu za rodilište, ali to treba detaljnije proučiti - kaže Joško Dvornik.

Ključne riječi

Komentara 4

RA
rackizel
08:39 04.11.2009.

Evo primjera kako se pljačka narod - gradonačelnik Zagreba za radove ispod rotora kod Remetinca prvo mora platiti za imovinsko - pravne poslove. Tko je vlasnik rotora i zemljišta na kojem je izgrađen? Neki političar koji je skužio da grad nije upisan kao vlasnik prometnice i zemlje ispod njega? Što o tome istražuju novinari?

BT
bili-tartuf
18:04 03.11.2009.

Bravo Kerum,...ma nisu oni Trosíli, vec´su Razbacivali $olde .dok ih je bilo....\"suze sina razmetnoga\"...

BR
brkica2
18:24 03.11.2009.

Bravo Kerum. Nema priče triba radit. Pozdrav iz Slavonije. Dalmatinci čuvajte Keruma kao oko u glavi. Da barem mi u Slavoniji imamo takvog sposobnog čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije