Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJAVANJE SEKSULANIH PRIJESTUPNIKA

Kemijska kastracija za poljske pedofile

zlostavljanje
Arhiva VL
28.11.2009.
u 14:54

Predviđeno je da se kastracija obavlja na dobrovoljnoj bazi. Donošenjem ovog zakona Poljska je postala jedina zemlja u Europi gdje se seksualni napasnici na ovaj način kažnjavaju.

Poljski predsjednik Lech Kaczynski potpisao je zakon kojim se predviđa kemijska kastracija muškaraca koji su osuđeni za silovanje djece ili članova obitelji. Donošenjem ovog zakona Poljska je postala jedina zemlja u Europi gdje se seksualni napasnici na ovaj način kažnjavaju.

Predviđeno je da se kastracija obavlja na dobrovoljnoj bazi. Poljski premijer Donald Tusk ovaj zakon uputio je u proceduru nakon što je zemlju potresao cijeli niz suđenja pedofilima koji su zlostavljali djecu. Najdrastičniji je bio slučaj 45-godišnjaka koji je učestalo silovao svoju kćer i napravio joj čak dvoje djece.

Zahvaljujući inicijativi svojih političara Poljska sada ima najstroži zakon koji sankcionira pedofile u Europi. Jedna od odredbi zakona predviđa da odrasle osobe kojima se dokaže silovanje djece mlađe od petnaest godina ili koje počine incest moraju početi uzimati lijekove za smanjivanje libida, što je na korak od kemijske kastracije.

Druge europske zemlje povremeno su eksperimentirale sa sličnim rješenjima, ali isključivo na dobrovoljnoj bazi, a ne u sklopu zakonskih rješenja. Tijekom primjene tih mjera zabilježeni su razni popratni efekti kod dobrovoljaca koji su se podvrgnuli kemijskoj kastraciji, pa su im tako nerijetko rasle – grudi.

Zakon su kritizirale grupe za zaštitu ljudskih prava, ali za sada je dobio široku podršku u javnosti, pa tako čak 80 posto Poljaka podržava kemijsku kastraciju za pedofile.

Komentara 27

IB
Ivana Brkić Ćubela
16:06 28.11.2009.

beli tartuf Ti si pravo dete Pohvala kad dete nije krivo, tj. kad nema krivu kicmu. Prilikom pohvale, nasmesiti se sto iskrenije i pomaziti dete po glavi.

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
16:21 28.11.2009.

zanimljivo je to kako tehnologija napreduje... popiješ tabletu - otpadne ti kurac...

EF
efteling
15:30 28.11.2009.

A zasto kemijska,jednostavnije je nozem i bez anestezije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije