Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijska korist

Kaznena prijava radi lihvarenja u Osijeku

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.07.2015.
u 13:28

U nekoliko slučajeva, poznatih policiji, 60-godišnjak je sklopljenim lihvarskim ugovorima ostvario za sebe znatnu financijsku korist.

Nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja PU Osječko-baranjska je protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijela kaznenu prijavu radi lihvarskih ugovora. On je u nekoliko slučajeva, poznatih policiji, sklopljenim lihvarskim ugovorima ostvario za sebe znatnu financijsku korist. 

Naime, tijekom 2011. godine iskorištavajući nuždu i lakomislenost 63-godišnje hrvatske državljanke, 60-godišnjak joj je posudio nekoliko desetaka tisuća kuna. Za posuđeni novac ona je na ime kamata isplatila višestruko veći iznos. Kada je 63-godišnjakinja ponovno posudila nekoliko desetaka tisuća kuna od 60-godišnjaka, kao garanciju vraćanja duga tražio je potpisivanje ugovora o darivanju polovice stana na području Valpovštine u vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Temeljem toga ugovora on se upisao kao vlasnik nekretnine, čime je za sebe ostvario imovinsku korist, koja je u očitom nerazmjeru s onim što je on dao. Iste godine je 50-godišnjoj hrvatskoj državljanki u nekoliko navrata posudio novac, a za uzvrat je tražio novčane iznose koji su u očitom nerazmjeru s posuđenim iznosom. 

>> Lažna Romaničeva kreditorica osuđena na rad za opće dobro

Komentara 11

DJ
djurex
15:03 07.07.2015.

neznalica..trebo je otvorrit banku o to bi onda bilo po zakonu..

SO
sokre3
14:18 07.07.2015.

recite mi onda kako se banke deklariraju kod nas,lihvari,lopovi,kamatari,da znam sa kime imam posla i da ih mogu osloviti nekim imanom kad dođem na šalter

MX
Mister X
19:27 07.07.2015.

""""""""""""""""""""""""60-godišnjak je sklopljenim lihvarskim ugovorima ostvario za sebe znatnu financijsku korist. """"""""""""""""""""""""" Dobro je da to Banke ne rade niti države nego idu svi u minus i gubitak kada daju novac ti su pravi dećki i za svaku pohvalu. OvoOvo je stvarno sramota daš novac i taržiš zamisli kamatu na to... Istina je još jedna samo nitko ne dolazi na tu ideju da se pita . Kome idu te silne kamte ako ne bankama ? ( prije su narodu banke davale kamate na štednju i to i do 12% za devize - sada kad ne daju štedišama nikome ni približno ništa gdje je i taj silni novac ? Bolesno ali istinito ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije