Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon proglašenja neovisnosti

Katalonski vođe pobjegli u Belgiju, mogli bi se suočiti s optužbama za pobunu

Katalonija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
30.10.2017.
u 15:20

Jose Manuel Maza također smatra da bi među optužbama protiv regionalnih dužnosnika trebala biti i provokacija.

Smijenjeni katalonski čelnik Carles Puigdemont otputovao je zajedno s ostalim ministrima u Bruxelles, piše Telegraph. Belgijski ministar Theo Francken, član separatističke stranke N-VA, izjavio je jučer da nije nerealno da Belgija ponudi Puigdemontu zaštitu. 

Glavni španjolski tužitelj izjavio je danas kako bi se katalonski vođe mogli suočiti s optužbama za pobunu nakon što je ta regija proglasila neovisnost.

Tužitelj Jose Manuel Maza zatražio je danas od suda da se među optužbama protiv regionalnih dužnosnika također nađe i provokacija, javlja BBC.

Na ulice Barcelone u nedjelju je izašlo stotine tisuća zagovornika jedinstva Španjolske podržavši tako uvođenje izravne vlasti Madrida u Kataloniji.

Organizatori su tvrdili da je na ulicama bilo više od milijun ljudi, dok je gradska policija procijenila da ih se okupilo 300 tisuća.

Katalonija
1/11

Komentara 28

ZL
zlocinackaplatforma112
16:32 30.10.2017.

Dali je Rajoy dobio savjet od naših istočnih susjeda kako u Barcelonu dopremiti čim više protivnika slobodne Katalonije?Naime to "događanje naroda" me neodoljivo podsjeća na srbijansko okupljanje po kosovu i hrvatskoj krajem odamdesetih i početkom devedesetih. Zar EU tako zamišlja demokraciju da dopuštaju hapšenja onih koji se na demokratski način bore za neovisnost svoje države?

MG
milerazbojnik@gmail.com
21:42 30.10.2017.

ma ko li piše ove naslove i u koji mlin puše vidio bi i čoravi .jednostavno rečeno katalonska vlast je imala pravo poslušati večinu naroda i legalnim putem je išla na referendum ali su drugi pajdaši procjenili da im to neide na ruku pa su poslali nacionalnu gardu i policiju na volju naroda i prekinu volju naroda što li su i učinili s ostatkom vlasti španjolske i ko je tu diktator i onaj koji guši slobodu i volju naroda vidjelo se ..ostalo su sve priče jer nisu oni odmah tražili otcjepljenje nego upravo kad je nad narodom i njihovim pravom izglasavanja izvršen teror po nalogu zna se kog o tom se tu radi a ova šaka jadaa več viđeno i kod nas manjina lupila na državu jer njima ne paše je niš i da je poštenja i pravde u španjolskoj dali bi im svima ko li je za ostanaku njoj i onima kojima nije da iziđu na izbore i svršen čin .ovako je to jednostavno ruglo demokracije i čisto silovanje u ime nekog ko bi htio da bude poo njegovom nepitajuči niti mareči za volju večinskog stanovništva koje ima pravo da se izjasni .što li se tiče muljanja o milion protestanata u ime ostanka u šoanjolskoj blamaža i mogli su ig i dopelat a bilo ih je oko dvjestapedeset tisuča a ne milion što nije više niti važno nego dat slobodu glasovanja bez brutalnosti policije i demonstriranja sile koja samo izaziva još veči otpor što se i pokazalo još gorim za samu španjolsku vlast

BF
bf2
15:49 30.10.2017.

Kakvi indijanci,pobune narod,a zatim daju petama vjetra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije