Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro natječaj

Karlovac će za 432. rođendan u srpnju dobiti svečanu pjesmu

karlovac01_PXL_kar_100415_1
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.12.2010.
u 10:21

Vijećnici Gradskog vijeća odlučili su u utorak da se raspiše natječaj, a sve treba biti okončano do lipnja

Karlovac bi do 13. srpnja 2011., svog rođendana, mogao imati himnu. Vijećnici su na sjednici Gradskog vijeća u utorak poduprli prijedlog, pa će Grad raspisati javni natječaj i pozvati zainteresirane autore da prijave svoje radove.

– Karlovac nema svečanu pjesmu, a ona bi mogla biti, uz grb, zastavu, povijesni pečat i službeni gradski lanac, još jedno obilježje grada. Trebala bi tekstom i glazbom dočarati posebnosti Karlovca - znamenitosti, razvoj i dostignuća u gospodarskim, kulturnim, turističkim i drugim područjima – objasnila je Marija Jelkovac, pročelnica za imovinsko-pravne poslove u Gradu.

Cijeli postupak – javni natječaj, prikupljanje i odabir najbolje pjesme, trebao bi biti završen do lipnja da bi se himna mogla izvesti na svečanoj sjednici 13. srpnja.

Komentara 3

OD
ODzizsKrajst
15:55 15.12.2010.

Lijepa ideja, nadam se samo da himnu neće raditi netko tko je u sadašnjoj gradskoj vlasti jer bi bio red da karlovačku himnu napravi KARLOVČAN i netko tko voli svoj grad, što se za vlastodršce ne bi moglo reći.

OB
-obrisani-
17:05 15.12.2010.

Nekad je G.Ratko Pogacic poznati karlovacki glazbenik opjevao Karlovac tadasnjim trendom\"Ko te grade ne bi volio\".Neka malo izmjeni rijeci glazba je dobra .Ne bi trebalo to prepustiti kao sto rece komentar ispod nitkome iz sadasnje gradske vlasti jer je upitno koliko oni vole ovaj grad?

MP
Mr.Pravda
22:53 15.12.2010.

hm,problem je ako rijeci bude pisao kauboj iz cerovca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije