Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU PRIVEDENI

Kaos u Zadru: Vozili u alkoholiziranom stanju, bez dozvole pa pokušali bježati policiji

Zagreb: Policija deaktivirala bombu na automobilu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.05.2020.
u 15:56

Vozači su dovedeni u  službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakli su iz zadarska policije.

Zadarska policija je u kontroli prometa ovog vikenda zaustavila i prijavila niz vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola po gradskim, ali i cestama u zadarskoj županiji. 

- U subotu oko 21,50 sati na DC-424 kod Babinduba, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 60-godišnjeg vozača, koji je upravljao Fiat-om (ZD), pod utjecajem alkohola od 2,70 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je dana 17. svibnja uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Noćas u 00.25 sati na Benkovačkoj ulici u Zadru policijski službenici zaustavili su 49-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,39 promila. Također je utvrđeno da vozač tom prilikom kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Tijekom jutra priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.
 
U subotu, 16. svibnja u  01.00 sati u Biogradu u Ulici dr. Franje Tuđmana, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 36-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom  Fiat zadarskih registarskih oznaka. Utvrđeno je kako  je vozilom upravljao za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije te je tom prilikom odbio  podvrgnuti se ispitivanju ili liječničkom pregledu odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.

Istog dana, u  23.45  sati u Zadru u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira, policijski službenici su zaustavili 36-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Volkswagen Golf zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,90 promila te je odbio  podvrgnuti se ispitivanju ili liječničkom pregledu odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije.

Nešto kasnije, u Zadru u Ulici 72. Bojne VP, prilikom kontrole prometa 23-godišnji vozač se nije zaustavio na znak policijskog  službenika već je ubrzao i nastavio vožnju. Ubrzo je sustignut i zaustavljen te je utvrđeno kako je upravljao automobilom BMW zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,67 promila.

U nedjelju, 17. svibnja u  01,29  sati u Zadru u Ulici Obala kralja Tomislava, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 49-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Alfa Romeo zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,20 promila.

Vozači su dovedeni u  službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakli su iz zadarska policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije