Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porast broja novooboljelih

Dugi redovi i gužve na testiranju: 'Ako nisam imala koronu, vjerojatno sam je sad dobila'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
10.10.2020.
u 13:16

Došli su se testirati na koronavirus, a onda se ponašaju suprotno svim epidemiološkim preporukama o kojima mjesecima slušamo, rekla je žena vezano uz gužve i nepoštivanje mjera na jučerašnjem testiranju na koronavirus

Zadnjih nekoliko dana u Hrvatskoj je zabilježen porast broja novooboljelih osoba, a zbog toga se i sve više građana upućuje na testiranje. Danas su ispred zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" bile velike gužve, a jučer je nastao problem ispred šatora za testiranje Opće bolnice u Šibeniku. 

Neugodno iskustvo s testiranjem u "Andriji Štamparu" imao je novinar 24sata koji je uranio na testiranje ne bi li što prije bio gotov, no u konačnici je proveo sat i pol čekajući u redu. 

"Deseci automobila zapeli su blagoj uzbrdici prema Zavodu, čekajući na svoj red za guranje štapića u nos", opisao je i dodao kako ranije nije platio PCR test zbog čega je morao čekati u posebnom redu za prvi šalter. 

VIDEO Velike gužve ispred Andrije Štampara zbog povećanog broja testiranja na koronavirus

"Kad istrpite zamorno čekanje u redu i napokon dođete pred prozor za upis, gospođa u bijelom vam pruži novi papir na kojemu je ispisala vaše ime i udarila nezaobilazni pečat. Ni dva metra od njenog prozora, nalazi se drugi prozor na kojemu obavljate plaćanje", poručio je i nadodao kako za drugi šalter ponovno treba otići na kraj drugog reda i čekati. Kada je i taj korak gotov, slijedi odlazak na treći šalter na kojem djelatnici napisano ime zalijepe na epruvetu. 

Zadnji je korak red za uzimanje brisa koji se kreće nešto brže i obavlja se iz automobila. 

"S obzirom na to da se propisani razmak u redovima doživljavao prilično ležerno, a samo u subotu je objavljeno da u Zagrebu ima 199 novih slučajeva, ovakav raspored ne čini se najelegantnijim rješenjem", zaključio je. 

Red za testiranje u Zagrebu 😞 Potpuno zakrčena Zvijezda, desna traka ul. Medvešćak zakrčena u cijelom gornjem dijelu a...

Objavljuje Saša CvetojevićSubota, 10. listopada 2020.

Testiranje u Šibeniku

- Ako nisam imala koronu, vjerojatno sam je jučer dobila, izjavila je za Šibenski žena koja je za testiranje na parkiralištu šibenske bolnice bila naručena u 7.30 sati, no liječnica koja provodi testiranja nije se pojavila. Liječnica je došla sat vremena kasnije, a potom je, kako svjedoči Šibenčanka, nastao stampedo. 

- Ako već naš vrli narod ne razumije što znači da se ide "po redu", kako ih je naputila medicinarka kada se red konačno pokrenuo, je li velik problem organizirati posao tako da se podijele brojevi pa da ne bude nedoumica tko ima prednost - rekla je i zaključila: "Došli su se testirati na koronavirus, a onda se ponašaju suprotno svim epidemiološkim preporukama o kojima mjesecima slušamo. Neustrašiv narod".

Ravnateljice Županijskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Dulibić komentirala je jučerašnji slučaj i ustvrdila kako je to bila iznimka koja se dosad nije dogodila.

- Prvi put za ova dva mjeseca otkako obavljamo testiranja dogodilo se da je liječnica zakasnila. Upoznata sam s time, iako nisu bili dežurni liječnici iz moje ustanove, i upozorila sam kolege iz Doma zdravlja - navodi Dulibić.

1/9

Joško Jurić, ravnatelj šibenskog Doma zdravlja, ističe kako trebati razumjeti liječnike koji nikad dosad nisu zakasnili na zakazani termin uzimanja brisova, a preopterećeni su poslom jer im nakon zaduženja u COVID ambulanti, slijedi redovit posao u njihovim ambulantama obiteljske medicine.

- Kolegica je naprosto pogrešno shvatila kada treba doći. Obavila je svoj posao do kraja i vjerujem da se nešto slično više neće ponoviti - kazao je Jurić.

Ključne riječi

Komentara 19

SN
snicl
12:32 10.10.2020.

Pcr test ti I tako nije pouzdan,nesto slicno bacanju novcica.jacaj ti imunitet I ne brini.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
14:28 10.10.2020.

Evo dva primjera iz Engleske od prije par dana... Roditelji zakazali testiranje za svoju kcer, ali iz nekog razloga ona nije mogla doci da se testira..., ali je nakon 2-3 dana dobila obavijest da je pozitivna! Javila se i jedna cura ciji decko je otisao na testiranje, covjek cekao u redu nekih 45 minuta, dosadilo mu i otisao bez da se testirao... I on je nakon 2-3 dana dobio obavijest da je pozitivan na slavni virus! Tako se kreiraju statistike o broju zarazenih, ali i umrlih! Tako se stvara panika medju ovcama ispranog mozga i podgrijava histerija...

KE
Kentucky
12:30 10.10.2020.

Imas 99,96% sanse da ste oporavis!:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije