Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz straha

Kao mali si je pucao u glavu, a kasnije je nožem napadao ljude

antun barišić
Foto: Vedran Balen
11.08.2014.
u 10:36

Kada je išao u treći razred osnovne škole, moj je klijent pokušao izvršiti samoubojstvo vatrenim oružjem...

Kada je išao u treći razred osnovne škole, moj je klijent pokušao izvršiti samoubojstvo vatrenim oružjem. Glava mu je tada deformirana i nedostaje mu gotovo pola tjemena. Ta je trauma na njemu ostavila traga i od tada se boji da bi svaki udarac koji bi mu netko zadao u glavu mogao biti fatalan. Stoga je reagirao instinktivno i iz straha – kaže odvjetnik Branko Glas.

Tražio da isključi televizor

On po službenoj dužnosti brani Antuna Barišića (55) iz Zbjega, koji je u noći s petka na subotu nožem, koji je držao ispod jastuka, u srce ubo i na mjestu usmrtio svog cimera Veljka Dežmarića (63) iz Slavonskog Broda, s kojim je dijelio malu podstanarsku kućicu u Bebrini. Podsjetimo, tragediji je prethodio banalan sukob zbog gledanja televizije. Barišić je, naime, tražio od Dežmarića da isključi TV prijamnik, a ovaj to nije htio, pa su se posvađali. Začuvši povišene tonove, vlasnica kuće Marica Milošević došla je do njihove kuće, no tada je već sve bilo gotovo. Zločin ju je, kaže, šokirao, jer su njezini podstanari bili u dobrim odnosima i nikada se prije nisu svađali. Barišić se bez otpora predao policiji. Kako neslužbeno doznajemo, protiv Barišića su ranije već vođeni sudski postupci zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda kada je na sličan način drugoj osobi zadao ubod nožem te zbog obiteljskog nasilja. Odvjetnik Glas kaže kako je neosporno da je Barišić ubio Dežmarića pa i to da je postojala namjera, ali i dodaje kako će tražiti da se nad njim provede psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li smanjeno ubrojiv.

Prijeti mu 20 godina robije

– S obzirom na to da je moj branjenik recidivist, obrana će se uglavnom zasnivati na nekim olakotnim okolnostima. Činjenica je da je ga je pokojnik bio izazvao i da je tom činu prethodio njihov međusobni konflikt zbog televizije, koji nije od jučer. Oštećeni ga je zbog toga jednom čak istjerao iz sobe – govori Barišićev branitelj. Zamjenica županijske državne odvjetnice Ljiljana Valinčić jučer je od istražnog suca Stjepana Franića zatražila određivanje mjere jednomjesečnog istražnog zatvora za Barišića, što je ovaj i prihvatio. Odluku je donio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Ako se na sudu utvrdi da je kriv, Barišiću prijeti od pet do 20 godina zatvora.

>>'Kad sam došla, bilo je gotovo. Anto je Veljku zario nož u srce'

Komentara 3

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:53 11.08.2014.

Kao mali si je pucao u glavu, a nožem je i prije napadao ljude. .........................Ovim gore sve je rečeno...No, ipak je usmrtio čovjeka nožem a ne kokoš...Policija i sudstvo neka odrade svoje...

US
USA
11:30 11.08.2014.

I onda me lijevoliberalni likovi iz moje drzave koja nema smrtnu kaznu, blijedo gledaju kad kazem da se drustvo sa ovakvim odpadcima nema sto baviti, vec reciklirati po kratkom postupku. A kod nas su kazne zatvora za recimo pokusaj ubojstva caki na mah dugotrajne.

Avatar franioprvi
franioprvi
14:50 11.08.2014.

Kad ce ovi nasi policajci liciti na policajce ? Svaki ima drob do poda. Zar nemaju obavezno tjelesno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije