Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Kao 19-godišnjak živio u izvanbračnoj zajednici s 13-godišnjakinjom. Osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora

lepoglava
Marko Jurinec/PIXSELL
14.03.2024.
u 07:43

Od izrečene kazne godinu i četiri mjeseca je trebao provesti iza rešetaka, dok mu je ostatak kazne bio zamijenjen uvjetnom uz rok kušnje od tri godine.

Mladić (24) pravomoćno je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zbog spolnog zlostavljana i iskorištavanja djeteta te omogućavanja izvanbračnog života s djetetom. Odlučio je tako Visoki kazneni sud (VKS) koji je  usvojio žalbu ŽDO Varaždin koje se žalilo na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Varaždinu. Prema toj presudi, 24-godišnjak je osuđen zbog djela koja je počinio od studenoga 2019. do lipnja 2021. u jednom mjestu u Međimurskoj županiji nad djetetom koje je u doba počinjenja djela imalo 13 godina. (počinitelju je tada bilo 19, op.a.) 

Prema nepravomoćnoj presudi, 24-godišnjaku je za spomenuta djela izrečena jedinstvena djelomična uvjetna kazna od dvije godine i osam mjeseci zatvora. Od izrečene kazne godinu i četiri mjeseca je trebao provesti iza rešetaka, dok mu je ostatak kazne bio zamijenjen uvjetnom uz rok kušnje od tri godine. Na tu presudu se tužiteljstvo žalilo, smatrajući da je kazna preniska, jer je prvostupanjski sud, po stavu tužiteljstva, zanemario otegotne okolnosti. Njihovu žalbu VKS je prihvatio pa je preinačio nepravomoćnu presudu i to tako da je 24-godišnjaka osudio bezuvjetno, na dvije godine i osam mjeseci zatvora. Drugim riječima, kazna mu je ista kao i prije samo nema uvjetnog dijela, pa će umjesto godinu i četiri mjeseca, u zatvoru provesti dvije godine i osam mjeseci.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 4

ŽE
Žegarni
12:33 14.03.2024.

Muhamed je ozenio 12 ogodisnju curicu.

ST
StariSokol
09:36 14.03.2024.

Tito je oženio 12,5 godišnju ruskinju mislim da se zvala Pelegrina.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:54 14.03.2024.

Manjine su naše blago!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije