Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI NA BILICAMA

Jedan seksualno zlostavljao dijete, drugi nožem prijetio vozačici jer mu je zatrubila!?

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
06.03.2024.
u 08:05

Dva slučaja napada na ženu zabilježena su u Splitu, a oba muškarca završila su u zatvoru na Bilicama

Muškarac (29) završio je iza rešetaka jer ga se sumnjiči za seksualno zlostavljanje djeteta. Zbog tih sumnji ispitan je u ŽDO Split, a sumnjiči ga se za više djela: teško spolno zlostavljanje djeteta, iskorištavanje djeteta, spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, zadovoljenje pohote pred djetetom mlađeg od 15 godina...

Nakon što je ispitan na tužiteljstvu doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Splitu. Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Njihov prijedlog sudac istrage je prihvatio pa je 29-godišnjaku određen jednomjesečni istražni zatvor.  

U splitskom zatvoru na Bilicama završio je i 53-godišnjak, kojeg se sumnjiči za prijetnju. Njemu je istražni zatvor određen nakon žalbe tužiteljstva jer mu je sudac istrage, prvotno bio odredio mjere opreza. Sumnjiči ga se da je 27. veljače u Splitu, pod utjecajem alkohola, pokazao nož prema vozačici koja mu je u prometu zatrubila jer se upalilo zeleno svjetlo na semaforu. Ona ga je zaobišla, nakon čega ju je on počeo pratiti vozilom do sljedećeg raskrižja.

Počeo je na nju glasno vikati  pokazujući joj nož, a s njom je u vozilu bila i njezina malodobna kćer. Nakon što je bio ispitan, tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. No sudac istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog nije prihvatio pa je 53-godišnjaku umjesto istražnog zatvora, odredio mjeru opreza obveznog  javljanja policiji dva puta tjedno. No tužiteljstvo se žalilo, žalba je prihvaćena pa je 53-godišnjaku sada istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Splićani održali prosvjed nakon šokantnog ubojstva Luke (22)

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
1/30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije