Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deset od 12 predsjedničkih kandidata gostovalo na HTV-u
Povratak na članak

Kandidati poput Obame građanima ‘nudili nadu’

Pred kamere je izašlo 10 kandidata, a tek na kraju voditelji Hloverka Novak Srzić i Branimir Bilić objasnili su da je Andrija Hebrang zapeo na predizbornom skupu, a da je Boris Mikšić u SAD-u.

Komentari 177

OB
-obrisani-
14:35 21.11.2009.

Polako se hrvatska javnost trese od sume impulsa koji se odašilje kroz medije. Sume impulsa koja ima samo 3-4 izvora,a trebalo bi ih biti 12. Konstantno medijsko marginaliziranje nekih predsjedničkih kandidata je toliko očito da osvještenom hrvatu izaziva mučninu. Desno orijentirani kandidati moraju se hvatati za mrvice medijskog prostora i iskoristiti ih na najbolji način.Greška nije dopuštena,jer takvima nema popravnog.Dok Nesveto trojstvo N.V.,I.J.,M.B. uživaju toliko postora da im je i problem naći toliko demagogije da ga popune. Ne postoji toliko parola koliko ih oni mogu ispljunuti.Pa onda im jedino ostaje da međusobno kradu inspiraciju jedni drugima i to se na kraju svede da njihov pasus zvuči identično. Treći hrvatski predsjednik, ujedno i moj izbor, dr.Miroslav Tuđman je jučer pokazao da se napokon nazire pravi vođa, vođa kojeg smo gotovo zaboravili, netko tko među ovim beskičmenjakovićima ima tvrđu kralježnicu od dijamanta. O krucijalnim problemima raspravlja odlučno, dok Nesveto Trojstvo se tu gubi,traži se u moralnoj magli, iz koje ne mogu nikako izaći. I neće izać! Ne želim da riječ vođenje,sljedeć i mandat il ne daj dragi Bože dva,zamijeni riječ izdaja oko čega imamo iskustvo. Ne želim da se titoistička deinastija nastavi, ne želim da se okaljavaju vrijednosti i zasluge Domovinskog rata prepisuju komunističko-\"antifašističkoj \", ne želim da Hrvatska,koja je stoljećima bila jugoistočki katolički stup Europe,ostane bez križeva u školama. Isto tako,ne želim da predsjednik zaboravlja da je i more kopno, ne želim da prodamo sebe samo da bi ušli u nešto gdje ćemo postati roblje. Hrvatska mora ostati ono što je,i ono što je bila stoljećima, a to je jaka, ponosna i uspravna katolička zemlja. Stoga,dr.Miroslav Tuđman je je jedini izbor, jer je re-tuđmanizacija, a ne de-tuđmanizacija jedini put ka opstanku!

VL
OB
-obrisani-
10:47 23.11.2009.

..PONOS NA MOJE JAJE...jos nemam odgovora na pitanja...predstavljas mi neke kopirane clanke.... i analize moga lika...je´l to sve.. ...evo mene zanima kako bi to TUDJMAN vratio u drzavno vlasnistvo HT i INU? odakle mu novci za to? jel bi drzavazava kupovala samo od MOL-a I DT-a udjele ili bi i od hrvatskih vlasnika? I sto bi time gradjani dobili osim dividende koja bi isla u proracun? jel to efikasna upotreba sredstava? ne postoje li drugi zakonski mehanizmi drzave kojima se moze utjecati na privatnu firmu bez nacionalizacije? mogu li se sredstava za NACIONALIZACIJU iskoristi na neki bolji produktivniji i efikasniji nacin? meni se cini da TUDJMAN o tim stvarima nije razmisljao. on je samo podilazio svom birackom puku koji te stvari zeli cuti od njega. pored toga, on bi htio gospodarsku strategiju koja je i socijalna i razvojna. po modelu vuk sit i ovce na broju. a to bas i nejde. na jednoj strani ces morati kresati da bi druga dobila. bar u prvoj fazi. no to se na izbornim govorima ne spominje. nije popularno. tako da se sve svodi na listu ZELJA netko bi TUDJMANU trebao javiti da imamo drzavnu banku i da nije potrebno osnivati novu, dovoljno je ovu pojacati kapitalom ako vec misli da je to nuzno za gospodarstvo. iz proracuna! kako ce uz to, uz NACIONALIZACIJU .. HT-a i INA-e voditi socijalnu politiku misterij je. zaduzivanje je odbacio. znaci slijedili bi novi porezi( naravno ako bi ga PREMIJER poslusao ). kao da ovi nisu dovoljni. a novi porezi i otvaranje novih radnik mjesta rijetko kad idu skupa. pored toga on zeli da firme ne placaju doprinose za mlade prvih nekoliko godina i da drzava provodi stambenu politiku subvencionirajuci kamate. sto se tice prihoda od drzavnih koncesija za eksploatiranje prirodnog bogatstva dobar dio tog kolaca vec ide penzionerima jer taj novac ulazi u proracun. zasto bi oni sve trebali dobiti nije bas jasno no i tako se radi o malim sredstvima. bolje da je spomenuo da treba dignuti stope kad isteknu stari ugovori jer su ove stare prilagodjene SOCIJALISTICKOM - gospodarstvu u kojem privatnici nisu ni mogli iskoristavati prirodna bogatstva. pa tako INA placa vrlo niske stope za iskoristavanje prirodnih bogatstava u Hrvatskoj. no ako je NACIONALIZIRAMO kako TUDJMAN predlaze, onda nije ni nuzno povecavati stopu naknade. meni je jasno da politicka borba ima neka svoja pravila i da kandidat mora svakoj skupini govoriti ono sto oni zele cuti od njega makar se radi o neostvarivim zeljama. TUDJMAN sigurno nije jedini u tome. svi se sluze tom prokusanom taktikom LAGANJA i sirenja laznih nada. no ovdje je cini se raskorak izmedju zelja i realnosti veci. ili je samo TUDJMAN losiji blefer...a nije mi i jasno , zasto toliko maloumnika nasjedaju na takvo nesto....nisu valjda sve to B....E...a to je druga tema.. ..pitanja na navedeni PROGRAM toga kojega obozavas... ..l.p..u DEUTSCHLAND::::

VL
GL
glagoljica
10:25 25.11.2009.

Ako ne izaberemo jakog predsjednika koji gleda interese Hrvatske, a ne strane interese, živjet ćemo u rasprodanoj zemlji, kao narod bez ponosa i radnici bez prava! – Miroslav Tuđman

VL
OB
-obrisani-
08:46 21.11.2009.

Vrlo je česta pojava da su lijepe žene ujedno i glupe, skoro bi se moglo reći da je pamet upravo proporcionalna s glupošću. Pretpostavljam da je tako i sa muškarcima, jer po ženama lijepi Vidošević je pokazao svoju neizmjernu glupost (čak i opasnost po državu) kada je govorio o nekom neustavnom \"tijelu\" (predsjednik, premijer, suci...). Kandidat za predsjednika koji bi rušio ustavni poredak, zapravo temelje svake moderne demokracije. još samo 89 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

VL
RE
respeckt51
08:46 21.11.2009.

Thompson-Skoro, Hrvatska vas zove. Na vas koncert dodje100000 obozavatelja na Trg Bana Jelacica. To je 100000 potpisa za Tudjmana, naseg spasitelja. Thompson zelim ti skoro ozdravljenje, te razmisli o ovoj ideji. Nas buduci predsjednik je MIROSLAV TUDJMAN!

VL
OB
-obrisani-
08:48 21.11.2009.

Potkrala mi se je pogreška, pa ispravljam: Vrlo je česta pojava da su lijepe žene ujedno i glupe, skoro bi se moglo reći da je ljepota upravo proporcionalna s glupošću. Pretpostavljam da je tako i sa muškarcima, jer po ženamaa lijepi Vidošević je pokazao svoju neizmjernu glupost (čak i opasnost po državu) kada je govorio o nekom neustavnom \"tijelu\" (predsjednik, premijer, suci...). Kandidat za predsjednika koji bi rušio ustavni poredak, zapravo temelje svake moderne demokracije. još samo 89 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

VL
VJ
vjetar
10:00 21.11.2009.

Čemu sav taj cirkus??? em košta em imamo premjera(premjerku) koja i tak o svemu odlučuje!!!! Treba ukinut instituciju predsjednika i uvesti čisti parlamentarni sistem!!!,,, ljudi zamislite ak ovaj sadašnji poživi još cirka dvdeset god.!! imali ih bumo na proračunu nekoliko,, jedan aktualni sa cjelom bulumentom savjetnika mafijaša i pripuza na plaći plus u penziji barem dvojicu svakog sa šoferom mercedesom tajnicom i uredom,, opet na državnim jaslama!!!! a bit će ih puna televizija i novine,,, groznooo!!!

VL
OB
-obrisani-
10:02 21.11.2009.

kamocemo 16 ti si sigurno redovno batine dobivao od Hrvata kad si djecak bio.To je kod nas ustaske djece pripadalo u dobar ton i svakodnevni ritual ,jednom komunistickom sinu samacinu opaliti,ili ga za usi navuci,Zato zbog tih tvojih djecijih traumaa ti mrzic sve sto imali slici ili mirisi na Hrvata,jer se sjecas batina koje si morao oduvjek trpjeti.A i kod cura su takvi kao ti uvijek zadnji bili,tako da si prvu ljubav i poljubac mogao dozivjeti samo sa debelom Marinom,onom od 150 kila,od koje je i vucijak susjeda Luke bjezao.Zato kamocemo 16,shavcam tvoje frustracije i patolosku mrznju koju gajis i uzgajas prema Hrvatima.Ali pazi dobro da ostanes skriven u toj tvojoj zamracenoj sobici,jer ako te pronadjemo bit ce opet samarcina i izvucenih usiju kao nekad,pa idi onda i ponovo vici;Tataaaaaa,Mamaaaaaaaaaa,opet me tuku ustase!

VL
DI
DiasporaZeljko
10:03 21.11.2009.

Anketa na Index.hr U sučeljavanju me najviše razočarao: 23% - Ivo Josipović 20% - Milan Bandić 11% - Nadan Vidošević 9% - Vesna Pusić 9% - Miroslav Tuđman 8% - Damir Kajin 7% - Josip Jurčević 6% - Dragan Primoracac 4% - Vesna Škare Ožbolt 3% - Slavko Vukšić ha ha ha Josipovic i Bandic PRAZNI STE

VL
OB
-obrisani-
10:35 21.11.2009.

..jesam, primio sam prvu pricest..tamo negdje...80.tih

VL
OB
-obrisani-
10:37 21.11.2009.

I ostalo je na toj prvoj,kasnije nisi niti jednu vise dobio!Ti imas veliki problem kamocemo 16,nije ti lako!

VL
DA
dante
11:07 21.11.2009.

Vidošević je bio daleko najbolji, ostali samo pričaju demagogije i gluposti. Treba ovo, treba ono, samo to znaju govoriti. Nadan jedini govori kako to treba napraviti, što kod ostalih kandidata ne možemo cuti. Bolje im je neka se sakriju da se ne bi sramili.

VL
OB
-obrisani-
01:40 21.11.2009.

Bravo dr. Miroslave Tudjman, bio si najbolji predsjednicki kandidat, a bit ces i najbolji Predsjednik! Prof. Jurcevic, isto odlican, Vesna Skare, Primorac, Miksic, Hebrang, ... i svi kojima je Hrvatski narod i Domovina na Prvom mjestu, to pokažite i dokažitee zajednickom nastupom sa M. Tudjmanom, sto ce biti siguran uspjeh i spas za nasu Domovinu!

VL
VU
Vukovar91
01:43 21.11.2009.

Nema alternative od Miroslava Tudjmana i drugo nije potrebno naglasit. To ce Hrvati na kraju honorirat.

VL
OB
-obrisani-
11:14 21.11.2009.

Vidošević prodaje maglu na čeku je HGK a komora u banani, i nek objasni narodu odakle mu bogastvo i kako ga je stekao,nas samo supermen može spasit ,ova vlada je nesposobna a opet čemo dobit fikusa da vodi državu,sa izborom novog presjednika ništa se bitnog neče promjenit u državi,znate šta je najžalosnije u cijeloj ovoj prići mi svi radimo i preživljavamo i svakim danom sve gore i gore živimo a svi nas pljačkaju,kako nam nisu dali da živimo u jugi tako nam nedaju da dobro živimo u hrvatskoj,dok sav narod ne izađe na cestu i stane u državi tu nema kruha,pa nemože radnik radit za 3000 tisuće kuna a neko imati svaki mjesec 20.000 tisuća,u državi koja je odavno propala!

VL
OB
-obrisani-
12:08 21.11.2009.

Od svih likova ovdje samo je Kajin bio s puškom u rovu za Hrvatsku. Banderos koji sa 54 godine trči maratone - nije. Vidošević - nije, Jurčević - nije, Tuđman - nije, Josipović - nije, Primorac - nije. Svi suSvi su oni imali pametnijeg posla nego staviti glavu na sito i rešeto ali.....kažu: radili su tamo gdje su bili \"najkorisniji\" ; kako kažu svi podrumaši i bojnci Munchen divizije koji su na razne načine legalno dezwertirali.. Naravno - svi oni toliko vole Hrvatsku da bi ubili samo da postanu Predsjednici.

VL
PO
power123
12:13 21.11.2009.

Pusićka nije bila \"malo nervozna\" već izuzetno iritantna. Konstantno upadanje sa nekim svojim dobacivanjima , i to na način da ni ne reče ništa već samo nešto promrmlja . Također izuzetno bučna i glasna ko da je na nekom predizbornom skupu a ne na TV debati . Drži se također kao da je popila svu pamet svijeta i često sugovornicima onako docira i obraća se s visoka , prebahat i preglasan nastup , meni je bila jako loša ... Al dobro , ona ni neće dalje dobacit od svoje glasačke baze .

VL
DI
DiasporaZeljko
12:19 21.11.2009.

Cukem da Hebrang nije bio u Slavonije za skup nego je bio na Skoro Concert. Hebrang se boji pitanja! Hebrang se boji Tudmana!

VL
DI
DiasporaZeljko
12:20 21.11.2009.

Oprosti moj \"typo\" Mora pisati \"Cujem da Hebrang\" a ne \"Cukem da\"

VL
OB
-obrisani-
10:58 21.11.2009.

..jadroplov...kako, da ti pomognemo...????

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.