Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUTE IZ GRADA

Kalinić: Svi pripadnici civilne zaštite na nogama, javite ako osjetite curenje plina!

Potres u Zagrebu
Foto: Čitatelji
1/31
22.03.2020.
u 07:55

Iz MUP-a savjetuju da se na otvorenom udaljite od građevina bez obzira jesu li oštećene ili ne. Udaljite se i od električnih stupova ili kablova

Tri jaka potresa zatresla su šire zagrebačko područje. Nakon prvog potresa jačine 5.3 koji se dogodio u 6:24, uslijedio je drugi jačine 5.0 oko 7 sati, a zatim u 7:42 i treći jačine 3.7. Iz grada su zbog toga uputili apel građanima.

- Ne ulazite u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar. Civilna zaštita pomaže ljudima na terenu - kazao je pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić nakon prvog potresa.

- Civilna zaštita je na nogama, građevinske firme je angažirao Grad radi popravka štete, rodilje su izveli van iz Petrove... - dodao je nakon drugog potresa.

- Svi koji osjetite miris plina, zatvorite ga na glavnom ventilu i nazovite 0800 400 400 - poručuju iz Gradske plinare.

Iz MUP-a savjetuju da se na otvorenom udaljite od građevina bez obzira jesu li oštećene ili ne. Udaljite se i od električnih stupova ili kablova.

Ključne riječi

Komentara 17

IV
ivica.vranjic
08:15 22.03.2020.

Nitko ne može predvidjeti što slijedi, ali svi moramo biti odgovorni i ponašati se sukladno situaciji. Izbjegavajte socijalne kontakte, koristite zaštitnu opremu i pratite službene obavijesti! Bez panike i histerije!

DU
Deleted user
08:08 22.03.2020.

kale je pstao strucnjak i za seizmologiju...stvarno rijetko vidjen i strucan kadar.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
08:37 22.03.2020.

oćemo mi van ili unutra? dajte se dogovorite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije