Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uporni Rus

Kako mu je otkazan boravak, u Istri je spavao po plažama

Čiovo plaža
Ivana Ivanović/PIXSELL
29.04.2011.
u 13:39

Nije imao novca za uzdržavanje te mu je izdana zapovijed o napuštanju RH s rokom od jednog dana. Oglušio se.

Bujska je policija jučer  u Markovcu zatekla 31-godišnjeg državljanina Rusije u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Utvrđeno je da je 31-godišnjaku 24. travnja otkazan kratkotrajni boravak jer nije imao novca za uzdržavanje. Izdana mu je zapovijed o napuštanju Republike Hrvatske s rokom od jednog dana. Nakon odlaska iz policijske postaje, državljanin Rusije nije postupio po izdanoj zapovijedi nego je nastavio nezakonito boraviti u Hrvatskoj. Snalazio se spavajući na plažama i u šumama, a do bujskog područja došao je stopirajući i pješice.

Po dolasku u Markovac 31-godišnjak je krenuo šumskim putem u pravcu državne granice. Namjeravao je nezakonito prijeći u Italiju, no policija ga je u tome spriječila. Zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima 31-godišnjaku je izrečena zabrana ulaska i boravka na području Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine.

Prepraćen  je u Prihvatni centar za strance Ježevo.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
@rea
14:08 29.04.2011.

Zar se tako postupa s \"izbjeglicama\", a ? Btw, gdje su sad dobromisleći što su pljuvali po Fr. i Italiji ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije