Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Milanoviću

Kajtazi: ''Ako predsjednik misli da ja nisam Rom, neka on kaže što sam''

Zagreb: Dolazak na sastanak vladajuće koalicije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.07.2022.
u 12:07

''Ako predsjednik ne poštuje mene, trebao bi poštivati funkciju koju obavljam'', rekao je zastupnik Romske manjine u Saboru Veljko Kajtazi.

Zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi javio se za N1 Studio uživo i komentirao najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je danas opet komentirao romsku zajednicu, pa je u jednom trenutku rekao novinarima ''provjerite malo je li Kajtazi uopće Rom''.

Nisam tražio ispriku nego sam rekao da ono što je izjavio nije primjereno, posebno ne s funkcije predsjednika. Ja sam legitimni predstavnik romske zajednice i trebao bi ih štititi i to sam i napravio. Romska zajednica zadnjih godina ima velikih problema i od predsjednika i od svih drugih instanci vlasti očekujemo zaštitu'', rekao je Kajtazi.

“Nije uvrijedio mene, nego cijelu romsku zajednicu”, dodao je, a potom se osvrnuo i na predsjednikove riječi da je pitanje je li on Rom. ''Ako on misli da ja nisam Rom, koji je napisao prvi romski rječnik, koji govori romski jezik, neka mi kaže što sam. Možda je mislio da sam Hrvat, ali ok ako on to tako misli. Moji Romi su prepoznali i znaju tko sam, ostalo ne bih komentirao.”

Ipak, kaže da bi predsjednik trebao barem poštovati funkciju koju on obavlja. ''Ako predsjednik mene osobno ne poštuje, trebao bi poštovati moju funkciju. Romi su prepoznali moj rad'', rekao je zastupnik.

Video: Pelješki most iz zraka

 

Ključne riječi

Komentara 24

RA
radolizem
12:57 29.07.2022.

Mislim da je pola Šiptar, pola Turčin. Ili pola Bugarin, pola Šiptar? Uglavnom, kad je bio oficir JNA izjašnjavao se kao Jugosloven.

AF
afer
12:43 29.07.2022.

A da sam pita majku?

ST
stefj
12:19 29.07.2022.

Uhljeb...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije