Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodno iznenađen
Povratak na članak

Kacin: Europska komisija nije od Srbije tražila priznanje Kosova

Srbija može i zaslužuje dobiti status kandidata za EU, izjavio je izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju.

Komentari 26

TH
thekurcula
10:22 14.12.2011.

Nije tim rečima ali po suštini novih zahteva, jeste! I to može biti veliki problem u budućnosti. Osim ako se ne opovrgnu takvi zahtevi a činjenica da nisu eksplicitno izrečeni daje prostora za tako šta. U Srbiji politička elita na vlasti predvođena DS i Borisom Tadićem, ako ostane ovakav zahtev Nemačke, po američkom diktatu, definitivno gubi vlast. A onda će pričati sasvim drugačije priče. Ozbiljni komentatori iz Evrope i sveta upozoravaju da Evropi treba celi Balakan ako hoće stabilnost pa ispada da je u ovom trenutku skoro pa Balkan potrebniji Evropi nego obratno. Činjenica da Hrvatsku primaju u EU pre Srbije je jasan znak da je u Evropi pobedio nemački diktat. U ovoj dubokoj krizi, u kojoj sve zemlje prolaze kroz pakao finacijske krize, nemačka posluje bolje nego ikad! Pa šta vi mislite da li onda znak da u EU pobeđuje nemački dikatat dobar ili loš znak? Mislim, neće se pobuniti Hrvatska (ne sad!) ali mnoge druge zemlje hoće. Eto, na to se misli kad se pribojava rata.

VL
OB
-obrisani-
10:25 14.12.2011.

Kacin se ocito pravi naivan.Srbi su vec odavno shvatili pravila igre.Daju ti komplimente a kad dodje vreme odluke postave nove uslove.....Tu igru Srbija treba uctivo prekinuti.EU uvodi drzavnost Kosova,ucenama dakako.Osim Jovanovica nema te partije u Srbiji koja moze pristati na to.To je i Merkalijevoj jasno receno.....Ako se tolerisu sulude akcije Kosovske policije,negira rezolucija UN-a,negira zelja Srba na Kosovu,kako oni mogu ocekivati pozitivan rezultat?Uostalom ni sebe ne mogu dovesti u red....

VL
OB
-obrisani-
10:31 14.12.2011.

Nepriirodna resenja vode uvek u krizu.Podela Kosova je jedino prirodno resenje.Sto su neki lobisti zaradili i ne dozvoljavaju prirodno resenje,to je drugi problem.Uostalom kome je stalo do mira na Kosovu?

VL
IP
info_punkt
10:37 14.12.2011.

EU: \"sve dam, samo da prodam\"...

VL
OB
-obrisani-
11:00 14.12.2011.

Kad tad ce pravi problemi MKosova izaci na povrsinu.nezaposlenost,korupcija,mafija....I sve to pod patronatom EU.Svima poznato i svi se prave gluvi.....Moze li ta takozvana drzava Kosovo opstati?Koliko je EU spreman placati?

VL
DU
Deleted user
11:42 14.12.2011.

Zaigrale se delije nasred VL foruma neshvacajuci da je Kosovo odleprsalo. Nema vise, bolje pazite na Vojvodinu, i ona se priprema.

VL
BM
Boris Markovic
11:45 14.12.2011.

Za priznavanje Kosova, status kandidada je jako mala sargarepa. Pogotovu sto polako svi antagonizmi u EU isplivavaju i sve se vise stice utisak da je EU u stvari ista stara Evropa sa svojim standardnim karakteristikama. Jedino sto bi mozda bilo iskusenje je prijem u EU sada i odma. Medjutim, u ovako neizvesnim vremenima, pitanje je da li bi i to bilo dovoljno.

VL
DU
Deleted user
12:33 14.12.2011.

Za srbiju bi najbolje bilo da se udruzi sa rusima ili sa turcima kako su bili udruzeni nekih 500 godina.Bili su mirni i nisu nikog zajeb...! Ovako cim ih pustis s lance eto belaja!

VL
KO
Kosovac
12:33 14.12.2011.

Šta će nama EU pokazalo se juče na Jarinju ko je EU i misija Eulex koju su poslali na Kosmet.. Treba da ih je sramota(mislim na EU i Eulex) zaustavili su Konvoj Humanitarne pomoći iz bratske nam Rusije i reklii da moraju da budu pratnja konvoju, međutim, ambasador Rusije u Srbiji gospodin Konuzin odbio je to i posle duge rasprave rekao da njemu mogu da narede samo predsednik RF Dmitrij Medvedev i premijer RF Vladimir Putin i odlučno je rekao da nema nameru da konvoj vrati ili da ide preko Merdara(gde su Albanski carinici) niti da prihvati Eulex pratnju do Kosovske Mitrovice jer to bi kako kaže on bilo direktno priznavanja Kosova kao države od strane Rusije! On se čovek uputio na Kosmet a gde je tu Tadić gnjida jedna? Konvoj je noć proveo ispred Jarinja i gospodin Konuzin ne odustaje od svoje namere!

VL
TH
thekurcula
12:51 14.12.2011.

14.12.2011. u 11:42h krle je napisao/la: Zaigrale se delije nasred VL foruma neshvacajuci da je Kosovo odleprsalo. Nema vise, bolje pazite na Vojvodinu, i ona se priprema. ___________________ To što ti kažeš pričaju već dugo, predugo da bi i ostvarili.. Da je Kosmet 1999. odvojen od Srbije i da je tada, i ubrzo priznalo to Kosovo velika većina zemalja sveta i postalo član UN, tad bi Kosmet zaista bio trajno oduzet Srbiji. ovako malo morgen, što reče Milošević. natežu su se njim evo već drugu deceniju a konstelacija snaga na globalnopj geopolitičkoj karti sveta ne ide u prilog onima koji otimaju Kosmet. Igra se tek zalaufava i biće tu još čuda svakojakih.

VL
OB
-obrisani-
13:36 14.12.2011.

da ponovim, da bi kosovo postalo drzava, treba da dobije odobrenje u savetu bezbednosti gde sede rusija i kina kao stalne clanice, da bi se uopste o tome glsalo na generalnoj skupstini UN, takva je procedura.....sumnjam da ce se to ikad desiti osim ako se drasticno ne promeni geopoliticka situacija, tim pre sto rusija i kina imaju identicne probleme kao srbija sa kosovom.....

VL
PO
poirot
13:40 14.12.2011.

sunking A zašto da se združimo sa Rusima ili Turcima? Trebamo se združiti i sa Rusima i sa Turcima. Možda je malo poznato ali Rusi i Turci odlično sarađuju i nemaju otvorenih pitanja. Da smo koristili bescarinske pogodnosti koje smo poodavno dobili od Rusa a ne jednostrano primenjivali prelazni trgovinski sporazum sa EU na našu ogromnu štetu, sada bi bili u boljoj ekonomskoj situaciji od pola država EU. Ali...kad imaš imbecilne eu dupeuvlakače na vlasti, to nam je, što nam je

VL
OB
-obrisani-
13:44 14.12.2011.

rusi traze sve na veliko, zato nismo iskoristili status najpovlascenije nacije.....

VL
AG
Agramer198
15:03 14.12.2011.

A kaj se Kacin čudi, kak da nije nikada čuo za onu \"Lažeš ko S..\"

VL
BM
Boris Markovic
15:08 14.12.2011.

@Agramer198: Sta ti je to S..?

VL
OB
-obrisani-
15:11 14.12.2011.

Braco Srbi a sta kog cavola da radimo sa Kosovom da ga sutra dobijemo.Albanaca je sve vise,a mi smo sve slabiji.Albanci su Hrvati samo malo divljiji,manje organizovani ali i manje krvolocni.Morali bi resiti Albansko pitanje ,kako:etickim ciscenjem,imali smo jednom tu mogucnost ,sta je nas dragi kralj reko ,ostanite dragi Albanci na Kosovu niko vam nista nece,i Ataturk je znao da smo prolupali. Genocidom ko Hrvati!Ocemo i na tom da se na njih ugledamo.Odvojimo se od tog naroda podelom i gledajmo da prezivimo do boljeg vreena.Eu nas je sravnila a Hrvatska dokraicila. Korupcija je prvi drzavni neprijatelj ,Hrvatska drugi a sve ostalo sa malo upornosti mozemo resiti

VL
OB
-obrisani-
15:19 14.12.2011.

krle Vojvodina nece otici iz dva razloga izbeglica i komsija,oni cije ime pocinje sa H... nismo naivni,a cak ni \"Vojvocani\"su sve svesniji da ste nam vi komsije,lakse cemo da se izborimo sa Beogradom koji oce da nas podkrade nego saa Hrvatskom koja oce da nas pok..e. Mozda ste ojacali,mozda ce ovaj nas izdajnicki SPC i prihvatiti uniju ali jedno vam sigurno reci mogu Vojvodina je Srpska i Macarska i zemlja svojih gracana ali nikad Hrvatska

VL
OB
-obrisani-
16:30 14.12.2011.

Siptarima je jasno da vreme ne radi za njih....Zapad ce se sve manje pitati,a kad budu prepusteni sami sebi tek onda ce imati veliki problem.Obracuni mafijaskih grupa,rasulo i dezorganizacija.....Trazice sami da se vrate Srbiji....Bez Srbije ne mogu opstati....Vojvodina ce verovatno pripasti Hrvatskoj.Visoko uglednoj i postovanoj zemlji koja i u uslovima krize fantasticno zaradjuje....Naravno da se salim...

VL
OB
-obrisani-
17:12 14.12.2011.

eh da su srbeki pametni pa da zbace ovog Tadiju ciokaubojgusarskog potrčka i da nikad ne uđu u taj zatvor od 500M ljudi

VL
DZ
dzukaficuka
20:24 14.12.2011.

zeljkomi smej se smej uvek se smej.Ko se zadnji smeje naj slade se smeje.Tako je sloba i onaj sa Kasiku i Arkan se kesijo a sad sta mislis Zslo isto terala KERA sad nam lizu jajca pazi ta ti kost nebi zastala u grlu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.