Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM LOCKDOWNU

Kabinet Angele Merkel objavio loše vijesti: Zatvaranje vjerojatno neće završiti 10. siječnja

Christmas shopping amid COVID-19 outbreak in Berlin
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 11:53

"Smatram da će opsežna relaksacija mjera biti vrlo, vrlo malo vjerojatna", kazao je Helge Braun

Šef kabineta njemačke kancelarke Angele Merkel kazao je u ponedjeljak da potpuno zatvaranje u koje zemlja ulazi u srijedu vjerojatno neće završiti 10. siječnja, na datum koji je ranije navođen kao kraj trajanja tih mjera protiv zaraze koronavirusom.

"Smatram da će opsežna relaksacija mjera biti vrlo, vrlo malo vjerojatna", kazao je Helge Braun za RTL televiziju.

Braun je ponovio da će škole i vrtići biti prvi koji će biti otvoreni nakon zatvaranja koje će stupiti na snagu u srijedu i trajati najmanje do 10. siječnja prema dogovoru koji je u nedjelju kancelarka Merkel postigla s pokrajinskim premijerima.

Njemačka će zatvoriti sve osim osnovnih trgovina s prehrambenim namirnicama i zatvoriti će većinu škola i vrtića, dok će mali dio ostati otvoren. Djelomično zatvaranje koje je trenutačno na snazi u Njemačkoj  obuhvatilo je zatvaranje restorana, kafića i sadržaja za razonodu od početka studenoga, dok su trgovine i škole ostale otvorene, što se smatra nedovoljnim za obuzdavanje pandemije.

"Obrazovanje je prioritet, i ostat će tako", kazao je Braun navodeći da će za djecu djelatnika koji rade u hitnim i potrebnim službama biti ponuđena dnevna skrb tijekom razdoblja zatvaranja.

Broj novih infekcija u Njemačkoj ostao je i dalje vrlo visok, a Institut Robert Koch u ponedjeljak je objavio da zemlja ima 16.362 nova slučaja zaraze koronavirusom, oko 4000 više nego prije tjedan dana.

 

>> VIDEO Ministar Fuchs o obrazovanju u Hrvatskoj pod epidemiološkim mjerama

Komentara 12

DU
Deleted user
11:58 14.12.2020.

Angela Merkel kako vjerovati osobi koja ja napravila naj veći problem svim europskim zemljama od drugog svjetskog rata pozvati milijune ljudi o kojima se nezna ništa bez dokumenata mogućnosti bilo kakvih informacija takva osoba više nema kredibilitet

Avatar KOVCA_19
KOVCA_19
12:11 14.12.2020.

Jucer Bill Gates (poznati epidemiolog) intervju na CNN-u, kaze da je sljedecih 4-6 mjeseci kljucno i ocekuje da ce pandemija produziti u 2022. godinu ako se vecina populacije ne cijepi i da treba "pomoci" i ostalim drzavama da provedu cijepljenje kako bi pandemija mogla zavrsiti :)

VL
????
12:21 14.12.2020.

Povećao se broj slučajeva? Ma nemoguće, zar jedan naš znanstvenik na radu u Njemačkoj nije neki dan izjavio kako tamo pravovremeno reagiraju i da njihove mjere imaju učinka te da Angela sluša znanstvenike i razumije kada treba uvoditi nove mjere?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije