Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne miruje

Čovjek sa 120 kaznenih prijava u zatvoru napao pravosudnog policajca

Joško Božić Kudrić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
02.09.2017.
u 08:18

Kudrić Božić na Bilice je vraćen jer čeka početak ponovljenog suđenja, a policajci su upozoravali da je sklon incidentima

Joško Božić Kudrić (35), čovjek sa 120 kaznenih prijava zbog različitih kaznenih djela, ne miruje ni iza rešetaka. U splitskom je zatvoru u četvrtak prijepodne napao pravosudnog policajca udarivši ga šakom u glavu.

Da ga teže ozlijedi, spriječio je drugi policajac koji je priskočio u pomoć kolegi pa su uspjeli svladati Božića Kudrića, i to prije nego što se on ili netko od njegovih zatvorskih kolega uspio domoći ključeva. Da im je to uspjelo, posljedice bi bile znatno gore u zatvoru u kojem je stanje ionako teško jer se jedan pravosudni policajac brine o 80 zatvorenika.

Božić Kudrić sklon je incidentima, na što su pravosudni policajci opetovano upozoravali svoje nadređene. U splitski je zatvor vraćen jer čeka početak ponovljenog suđenja, i to nakon što mu je Vrhovni sud ukinuo kaznu od osam godina zatvora jer je u prosincu 2015. nasmrt pretukao Nikolu Krmeka (20). Dok je bio u Lepoglavi, u veljači 2017. nožem ga je napao drugi zatvorenik.

Ovo je drugi incident u zatvorima u kratko vrijeme jer je prije nekoliko dana u Kaznionici u Glini napadnuta i jedna djelatnica, a njezin je napadač kažnjen s 10 dana samice.

U Sindikatu pravosudne policije kažu da su pravosudni policajci verbalnim prijetnjama i napadima izloženi gotovo svakodnevno, a glavni razlog tome neadekvatni su uvjeti rada. Opetovano upozoravaju da pravosudnih policajaca ima premalo te ističu da im se ne plaćaju ni prekovremeni sati. Dodaju i da su kazne za zatvorenike koji se ne pridržavaju pravila u zatvorima preblage.

Komentara 98

PR
prajdali100
08:43 02.09.2017.

Batina je iz raja izašla.....

CH
Changi
08:36 02.09.2017.

Slika govori vise od tisucu rijeci.

BR
Brandfackel2
08:32 02.09.2017.

Kakav je to sramotan naslov? Zar nekoga tko ima 120 dokazanih kaznenih djela možete nazivati čovjekom?! Ovo na slici samo je nusprodukt tzv. demokracije i neoliberalizma tj. zločinačkih zakona u kojima žrtve imaju manja prava nego zločinci. Vi mediji ste jedna od najvažnijih karika u lancu zla današnjeg doba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije