Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITUŽBA NA UVJETE ŽIVOTA U REMETINCU

Zatvorenik sucu: Smrdljivi WC udaljen je metar od mjesta gdje jedem

Remetinec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
04.04.2017.
u 22:30

Dejan Ohlovi žalio se da u ćeliji provodi i do 22 sata dnevno, no nakon očitovanja zatvora tužba je odbijena

U zatvoru u Zagrebu pet ljudi smješteno je u prostoriji od 16 metara kvadratnih i to 22 sata na dan. U toj prostoriji, smrdljivi WC udaljen je jedan metar od mjesta gdje jedem. Moram se boriti da dobijem više kruha, a u željeznom tanjuru za večeru dobijem vodu s komadićima ananasa i jednu šnitu kruha.

Smatram da o takvoj vrsti izdržavanja kazne odlučuju sociopatski birokratski debelokošci iz tretmana, koji nemaju kapaciteta da shvate kako sam ja samo eksperiment - naveo je Dejan Olhovi, “stanovnik” zagrebačkog Remetinca u pritužbi poslanoj sucu izvršenja kazne zatvora. Pravnim jezikom, Olhovijeva pritužba zove se zahtjev za sudsku zaštitu zatvorenika, a zatvorenici se njome mogu koristiti kako bi se požalili na uvjete života iza rešetaka.

Te i takve pritužbe potom provjerava sudac izvršenja kazne zatvora, koji je usvaja ili odbija, a ovakve priče počesto završe i na Ustavnom, pa čak i na Europskom sudu za ljudska prava.

Hoće li se to dogoditi i Olhovijevom slučaju, za sada se na zna, no sudac izvršenja kazne zatvora, nakon očitovanja iz Remetinca, odbio je Olhovijevu pritužbu. Ustanovljeno je da se ne može reći da Olhovi boravi u nečovječnim uvjetima, jer je smješten u grijanim prostorijama koje su opremljene krevetima i ormarima te da je sve to prilagođeno broju zatvorenika u ćeliji. Istina je da je za boravaka u Remetincu, ćeliju dijelio s tri, ponekad i sa četiri zatvorenika, no to je “standard” Remetinca.

Što se tiče WC-a, on je fizičkom pregradom odvojen od ostatka ćelije, a zatvorenici su ga obavezni održavati čistim. Sredstva za čišćenje osigurava im zatvor, navedeno je u očitovanju Zatvora u Zagrebu, koje je sudac izvršenja prihvatio.

>>U zatvoru 3340 ljudi, najmanje od 2005.

 >>Remetinec: Sanaderu ćelija od deset kvadrata kao Polančecova

>>Pogledajte kako je izgledao Remetinec 1969. godine

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
22:49 04.04.2017.

Da je po meni, srao bi ti na svoj tanjur I jeo....

VI
Vito
06:57 05.04.2017.

Zašto ne piše zbog čega e zatvoren???? ________________ Ako je lopov, onda se odrekao svih ljudskih prava koja poštuju pošteni ljudi. ______________ Ne bi ga niti zadržavao u Remetincu, odmah bi ga premjestio u osobnu "čeliju" u nekoj kompostani. ____________ Ovako samo stvara troškove za hranu i smještaj, a onako bibio koristan u oplemenjivanju zemlje.

VI
Vito
07:01 05.04.2017.

Tražena stranica nije pronađena. Greška Stranica je uklonjena, promijenjeno joj je ime ili je privremeno nedostupna. Provjerite je li adresa koju tražite pravilno upisana, posjetite početnu stranicu Večernjeg lista, kroz glavnu navigaciju potražite sadržaj koji vas zanima ili koristite našu naprednu tražilicu. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Evo zbog čega nije poželjno pisati "ispod teksta u oblačić" --- jednostavno se ne može pročitati "odgovor" pavelramelu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije